Detalji pada aviona kod Zagreba: Ima mrtvih i povređenih, u avionu bila vojna lica?

Upravnik aerodroma Lučko, kratko je rekao za 24sata.hr da ne može da pruži nikakve informacije i da je potraga u toku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay/Miguel Á. Padriñán

Prve informacije bile su o jednoj poginuloj i nekoliko povređenih u padu.

U subotu popodne u Ježdovcu kod Zagreba srušio se avion. U nesreći je jedna osoba poginula, a četiri su povređene. Reč je o malom avionu Cesna, a nesreća se dogodila na području aerodroma Lučko. Pored JVP Zagreb, na intervenciju su izašli DVD Stupnik, DVD Sveta Nedelja, Hitna pomoć i HGSS stanice Zagreb, Samobor i Karlovac. Podignut je i policijski avion. Riječ je o šumskom pograničnom području Grada Zagreba i Zagrebačke županije, a timovi za potragu upućeni su sa svih strana, uključujući i dronove. Vatrogasci JVP Zagreb i DVD Stupnik prvi su pronašli srušeni avion.

Vladimir Kinđerski, upravnik aerodroma Lučko, kratko je rekao za 24sata.hr da ne može da pruži nikakve informacije i da je potraga u toku. Na dodatna pitanja nije želeo da odgovara. Nezvanično hrvatski sajt saznaje da su u nesreći učestvovali padobranci. Ova informacija nije zvanično potvrđena. Isti avion je, kako se navodi, u subotu ujutru poleteo bez ikakvih problema.

Reporter 24.sata.hr na terenu je video čoveka kako izlazi iz obližnje šume u pocepanoj majici. Pre nego što ga je policija preuzela, rekao je da je uradio najbolje.

Prema poslednjim nezvaničnim informacijama, policijski helikopter vratio se noseći povređene, a službe na terenu sa nosilima su krenule u šumu.

Vatrogasci su napustili mesto na kome se srušio avion. Kako se nezvanično saznaje, u avionu su bili i padobranci koji su vojna lica, pa će celu akciju spasavanja, kao i istragu o nesreći, preuzeti vojska.

U julu 2022. Aerodrom Lučko bio je zatvoren za sve osim za policiju i vojsku do kraja avgusta iste godine. Portal Avioradar je pisao da privatnici, kompanije i Fakultet saobraćajnih nauka nisu smeli da lete. Dozvoljeno je samo napuštanje aerodroma u cilju prebacivanja aviona na drugi aerodrom, a za to je bila potrebna posebna dozvola Hrvatske agencije za civilno vazduhoplovstvo, navodi se u saopštenju. Navodno, radilo se o komplikovanim imovinsko-pravnim odnosima.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar