Иако не спада међу најздравије намирнице, пшенично брашно заиста јесте идеално за мешење и припрему различитих врста теста.
Многе домаћице, како младе тако и оне искусније, мучи постојање две врсте брашна, меког и оштрог. Још уз то постоје и различити типови (тип 400, 500, 550).
Инсталирајте нашу иОС или Андроид апликацију – Објектив.рс
Све у свему, лако је преварити се и покушати да направите нешто од погрешне врсте брашна.
За развучено тесто за сирнице и штрудле, за хлеб, различита пецива и лиснато тесто, користи се меко брашно.
Оштро брашно се, са друге стране, користи за припрему њока, хрскавих теста и колача од дизаног теста. Оштро брашно је боље и за поховање.

Што се тиче палачинки, мишљења су подељена, али оне могуд а успеју и са једним и са другим брашном.
Како би вам рецепт увек успео, саветујемо вам да сада направите две мале листе, односно да запишете наставак овог текста и да га држите у својој свесци са рецептима.
Меко брашно се користи за:
– хлеб
– пецива
– пите
– крофне
– тестенину
– мафине

Оштро брашно се користи за:
– колаче од дизаног теста
– њоке
– уштипке
– поховање
– кексиће и бисквите
– хрскаве колаче
– кувано тесто (еклери и принцес крофне)
– згушњавање јела, сосева и умака
БОНУС ВИДЕО:
Скоро је све тачно, али за хљеб је боље оштро брашно.