Греше чак и најискусније домаћице: Када се користи МЕКО а када ОШТРО брашно?

Успеће вам сваки рецепрт ако будете користили прави тип брашна

Инсталирајте нашу иОС или Андроид апликацију
Фото: Схуттерстоцк

Иако не спада међу најздравије намирнице, пшенично брашно заиста јесте идеално за мешење и припрему различитих врста теста.

Многе домаћице, како младе тако и оне искусније, мучи постојање две врсте брашна, меког и оштрог. Још уз то постоје и различити типови (тип 400, 500, 550).

Инсталирајте нашу иОС или Андроид апликацију – Објектив.рс

Све у свему, лако је преварити се и покушати да направите нешто од погрешне врсте брашна.

За развучено тесто за сирнице и штрудле, за хлеб, различита пецива и лиснато тесто, користи се меко брашно.

Оштро брашно се, са друге стране, користи за припрему њока, хрскавих теста и колача од дизаног теста. Оштро брашно је боље и за поховање.

Фото: Схуттерстоцк

Што се тиче палачинки, мишљења су подељена, али оне могуд а успеју и са једним и са другим брашном.

Како би вам рецепт увек успео, саветујемо вам да сада направите две мале листе, односно да запишете наставак овог текста и да га држите у својој свесци са рецептима.

Меко брашно се користи за:

– хлеб

– пецива

– пите

крофне

– тестенину

– мафине

Фото: Схуттерстоцк

Оштро брашно се користи за:

– колаче од дизаног теста

– њоке

– уштипке

– поховање

– кексиће и бисквите

палачинке

– хрскаве колаче

– кувано тесто (еклери и принцес крофне)

– згушњавање јела, сосева и умака

БОНУС ВИДЕО:

Извор: Објектив.рс, 021.рс

Коментари (1)

Оставите коментар

Издвојено за вас