Љубав на први залогај: Пробајте посне кнедле са шљивама

Инсталирајте нашу иОС или Андроид апликацију
Фото: Пиxабаy/Реинхард Тхраинер

Класични рецепт, без јаја или млека, добија се танко и лагано тесто. Кнедле или гомбоце су многима омиљена посластица из детињства која подсећа на бакину кухињу.

Састојци:

  • 800г кромпира
  • 400г брашна
  • 200г гриза
  • 20ак шљива
  • кашичица соли
  • 50-100г шећера за посипање

Припрема:

Скувајте кромпир са кашичицом соли. Испасирајте их у пире и сачекати да се потпуно охлади. Онда полако додајте брашна док се не добије меко тесто које се не лепи. Развуците тесто и сеците на квадратиће довољно велике да у њих увијете шљиву. На сваки квадратић ставите шљиву (без коштице), увијте је у тесто и направите куглицу.

Кувајте кнедле у посољеној води. Куване су када испливају на површину. Оперите их у хладној води. Пропржите гриз са мало уља док не добије златну боју. Додати кнедле и уваљати их у гриз. Пријатно!

Извор: она.рс

Коментари (0)

Оставите коментар

    Тренутно нема коментара. Будите први који ће коментарисати!

Издвојено за вас