Rođena bez obe ruke ali je to ne sprečava da ostvari svoje snove: Došla je čak i do CRNOG pojasa u tekvondou (VIDEO)

Kada je želja jaka, ne postoji stvar koja je nemoguća

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO:YouTube/WKRN News 2

Obri Sauvi, 12-godišnja devojčica, rođena bez obe ruke ispod laktova i nekoliko prstiju na jednom od stopala, nikada nije dozvolila da joj taj nedostatak kontroliše život.

“To je samo jedan deo mene, ne oslikava me kao osobu. Definitivno je bio izazov za učenje, ali kako je vreme odmicalo, postalo je sve lakše i lakše, sve dok uopšte nije bilo teško” – rekla je ona.

“Mnogi su veoma nepristojni, ponekad mi priđu i samo počnu da mi dodiruju ruke bez pitanja” – kaže Obri.

Ovo je nikada nije zaustavilo, išla je na takmičenja, voli umetnost i ima crni pojas u tekvondou.

FOTO:YouTube/WKRN News 2

Njen učitelj u školi preporučio ju je kao kandidata za program Tennessee Tech univerziteta, Inženjering za decu, gde je 10 učenika odlučilo da od toga napravi projekat za kreiranje para prilagođenih protetika, kako bi ljudi sa ovim nedostacima mogli da sviraju bubnjeve.

“Dakle, ona svira bubnjeve… da li koristi udaraljke? da li će morati da ima različite ručke? kako će ih pričvrstiti za ruku? Sve su ovo pitanja o kojima razmišljamo” – rekao je student mašinskog inženjerstva.

A jedan član ovog projekta, Andre Braden rekao je: “Ovo je prvi put da uzimam ono što sam naučio u učionici i zaista to primenjujem kako bih uticao na nekoga za ceo život”.

FOTO:YouTube/WKRN News 2

Rešenje koje su videli bio je 3D štampani par izdržljivih, ali i fleksibilnih protetika sa izmenjivim hvataljkama – piše GNN

Studenti su nastavili da rade ceo semestar mereći i testirajući prototipove pre nego što se njihov jedan od milion pokušaja pokazao kao pogodak, što je zaprepastilo kao i oduševilo Obri.

FOTO:YouTube/WKRN News 2

Sada mlada bubnjarka može da čuje lep, jak i pravilan udarac o bubanj, zbog čega sada zamišlja ceo komplet bubnjeva.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar