“Drago mi je što smo mi tokom havarije u regionu pokazali ozbiljnost i odgovornost” (FOTO)

Ana Brnabić je tokom današnjeg obilaska radova na rekonstrukciji pozorišta, prokomentarisala i nezapamćenu havariju elektrosistema koja je pogodila region

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram@anabrnabic

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da je elektroenergetski sistem Srbije u potpunosti bezbedan i zahvalila svim nadležnima jer su uložili vanredne napore da do energetskog kolapsa u Srbiji ne dođe.

– Drago mi je što smo mi tokom ovakve havarije u regionu pokazali ozbiljnost i odgovornost, jer je Srbija poslednjih godine ulagala mnogo da se ovakve stvari ne dese kod nas – rekla je Brnabić novinarima tokom obilaska radova na rekonstrukciji pozorišta “Boško Buha”.

Ona je naglasila da je Srbija tu da u ovoj situaciji pomogne svima u regionu ukoliko bude bilo potrebe.

Havarija na elektro-mrežama Crne Gore, Albanije, BiH i delimično Hrvatske dogodila se u petak oko 12 sati i 25 minuta, a struju su nakon nekoliko sati dobili svi delovi četiri države regiona.

U saopštenju ENTSO navodi se da su pogođeni sistemi obnovili napajanje u svojim mrežama u roku od oko dva sata.

Brnabić je nakon obilaska radova na rekonstrukciji pozorišta “Boško Buha”, na svom Instgaram profilu napisala:

– Želela sam da posetim radove na rekonstrukciji pozorišta “Boško Buha” jer se osećam kao deo tog projekta i htela sam da se uverim dokle su radovi stigli, kako bi sve bilo završeno početkom 2026. godine, kada ćemo svoj deci Beograda i Srbije vratiti na korišćenje ovaj prostor, kao i čitavom ansamblu dečijeg pozorišta.

Grad Beograd je izdvojio oko 5 miliona evra za rekonstrukciju. Žao mi je što je sve dugo trajalo, ali sa druge strane drago mi je što smo krenuli da rešavamo to pitanje, i sada praktično rešili problem. Vidimo jasne rokove i ne postoji više nekih nepredviđenih okolnosti koje mogu da se dese. Ja ću se kao predsednica Narodne skupštine truditi, zajedno sa Vladom Republike Srbije da pomognem da se na vreme raspiše i nabavka čitave opreme, kako bi to išlo simultano sa radovima.



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar