Određen pritvor osumnjičenom za ubistvo u Atini

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor M.B. koji je deportovan u Srbiju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/ MUP Srbije

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal, dana 19.06.2024. godine, doneo je rešenje kojim je ostavljeno na snazi rešenje ovog suda od dana 22.02.2024. godine, a kojim je prema okrivljenom M.B. određen pritvor, koji mu se računa od dana 18.06.2024. godine, kada je lišen slobode, i to iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 1 i 3 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Pritvor prema okrivljenom M.B. na osnovu ovog rešenja može trajati najduže 30 dana.

Okrivljenom M.B., između ostalih, na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 stav 5 u vezi stava 4 Krivičnog zakonika, kao i izvršenje krivičnog dela Teško ubistvo u saizvršilaštvu iz člana 114 stav 1 tačka 11 u vezi člana 33 Krivičnog zakonika.

Protiv ovog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal u roku od tri dana od prijama rešenja.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar