Zaposlena u Diznilendu poginula na radnom mestu: Ispala iz vozila, menadžeri zabranili da se o tome priča

Doktori su je operisali kako bi sprečili veće oštećenje mozga, ali je bilo kasno

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Društvene mreže

Radnica Diznilenda Boni Lir (60) poginula je na radnom mestu nakon što je ispala iz električnog vozila koja se koriste na terenima za golf i zadobila teške povrede glave u tematskom zabavnom parku u Kaliforniji.

Policija Anahajma, kao i vatrogasni spasilački timovi odmah su izašli na teren i shvatili da je Lir, koja je u Diznilendu radila 24 godine, ispala iz vozila u pokretu.

Prema rečima portparola policije Lir je u bolnicu prevezena u teškom stanju i preminula je od posledica povreda kada je nastupila možda na smrt. Ona je od udarca zadobila frakturu lobanje i otok mozga.

Lir je bila na zadnjem delu vozila sa tri putnika kada su naleteli na neravninu na putu. Rečeno je da je Lir “odmah reagovala” i posegnula da uhvati rukohvat, koji je popustio, zbog čega je ispala iz vozila.

Doktori su je operisali kako bi sprečili veće oštećenje mozga, ali je bilo kasno.

– Srce nam je slomljeno zbog gubitka Boni i izražavamo iskreno saučešće svima koji su brinuli o njoj. U ovom trenutku, fokusirani smo na podršku njenoj porodici i našim zaposlenima kroz ovaj tragični događaj i da osiguramo da imaju resurse koji su im potrebni – rekao je predsednik Diznilenda Ken Potrok u saopštenju.

Zaposlena u Diznilendu Rej Delgado rekla je da je zaposlenima naređeno da ne govore o incidentu, sa čim ona nije bila saglasna, piše Dejli mejl. Ona je na Fejsbuku napisala da su menadžeri zaposlenima rekli da ne govore o okolnostima Bonine smrti, da traže da ćute i da “žele da se to zaboravi”. Istakla je da su zaposleni u Diznilendu bili izuzetno uznemireni kada su saznali za smrt koleginice.



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar