Srbija je u finalu Evrosonga u Malmeu: Teya Dora sa pesmom “Ramonda” osvojila sve simpatije publike (VIDEO)

Iz Srbije nije moguće glasati za našu predstavnicu, ali to je moguće učiniti iz 14 zemalja koje se takmiče, kao i iz zemalja koje ne učestvuju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: RTS printscreen

U Malmeu je večeras, od 21 sat, održano prfo polufinale Pesme Evrovizije, najvećeg muzičkog takmičenja na svetu.

Foto: RTS printscreen

Zahvaljujući glasovima publike, srpska predstavnica Teya Dora sa pesmom “Ramonda” kvalifikovala se u finale takmičenja.

Večeras su se za 10 mesta u finalu borili takmičari iz 15 zemalja. Među njima je i predstavnica Srbije Teya Dora koja je pod rednim brojem 2 izvela pesmu “Ramonda”.

Osim Teya Dore, večeras se takmiče i predstavnici Kipra, Litvanije, Irske, Ukrajine, Poljske, Hrvatske, Islanda, Slovenije, Finske, Moldavije, Azerbejdžana, Australije, Portugalije i Luksemburga. Drugi deo takmičenja održaće se u četvrtak, dok je veliko finale, u kojem će nastupiti 26 zemalja, zakazano za subotu, 11. maj. U četvrtak nastupaju takmičari iz Malte, Albanije, Grčke, Švajcarske, Češke, Austrije, Danske, Jermenije, Letonije, San Marina, Gruzije, Belgije, Estonije, Izraela, Norveške i Holandije.

Iz Srbije nije moguće glasati za našu predstavnicu, ali to je moguće učiniti iz 14 zemalja koje se takmiče, među kojima su i Hrvatska i Slovenija, ali i gledaoci u Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Švedskoj.

Osim toga, moguće je glasati i iz takozvanog “ostatka sveta”, odnosno iz država koje se uopšte ne takmiče na Pesmi Evrovizije. Ako se nalazite u zemlji koja ne učestvuje na takmičenju, možete glasati prateći uputstva na sajtu www.esc.vote.

Glasanje iz “ostatka sveta” počelo je još u ponoć, nakon druge generalne probe, odnosno negde oko ponoći.

Gledaoce očekuje i zanimljiv revijalni deo. Prvo polufinale otvoriće nekadašnji učesnici Pesme Evrovizije Čanel iz Španije, Eleni Fureira sa Kipra i Erik Sade iz Švedske.

Nastupiće i dvostruki evrovizijski pobednik iz Irske Džoni Logan, ali i predstavnik Švedske u Portugaliji Benjamin Ingroso.

Velike promene na ovogodišnjem takmičenju

Organizatori Pesme Evrovizije u Malmeu najavili su brojne promene na ovogodišnjem takmičenju.

Pre svega, u polufinalima će uživo nastupiti direktni finalisti, odnosno predstavnici Velike Britanije, Italije, Nemačke, Francuske, Španije i ovogodišnjeg domaćina Švedske.

Finalisti će svoje pesme izvesti tokom polufinalnih večeri i to tokom takmičarskog dela programa, a ne u revijalnom delu.

Osim toga, najavljena je i promena u glasanju u velikom finalu. Gledaoci više neće morati da čekaju da poslednja numera bude izvedena, već će glasove za svoje favorite od početka prve takmičarske kompozicije.

Taj način glasanja koristio se 1997. godine kada je prvi put uvedeno telefonsko glasanje, ali i 2010. i 2011. godine.

U polufinalnim večerima gledaoci će i dalje glasati po završetku takmičarskog dela.

Pesmu Evrovizije možete pratiti na kanulima RTS-a kao i putem zvaničnog Youtube kanala Pesme Evrovizije



Izvor: Objektiv.rs, RTS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar