Visoku cenu plave pilule platile su žene

Foto/JoshuaColeman/Unsplash

Prvo su joj se radovale one prve, a onda su je zloupotrebile druge. Vijagra je definitivno prouzrokovala ludistički pokret novog milenijuma

 

Kada se drzneš da se poigraš prirodom, očekuj da ti ona uzvrati. Ovoga puta koleterarna greška su žene i to one koje su se naivno radovale ovom epohalnom otkriću koje usrećuje muškarce. Da budem preciznija, one muškarce koji bi da se osećaju kao vino, što stariji to bolji, ali za potpunu ekstazu bila je potrebna samo ona. Mala plava pilula, zahvaljujući kojoj najbolji prijatelj ih ne izdaje u presudnom momentu i što je najvažnjije bustuje ego do neslućenih granica. Kada se vijagra greškom pojavila, pre sada već dvadeset dve godine, jači pol nije ni slutio da će ona postati sveti gral novog milenijuma. Umesto da popravi srce i smiri pritisak, ona je učinila nemoguće, makar se to tako činilo u datom trenutku. Svaki put kada pomislim kako su izgledala prva testiranja, pred očima mi je slika iz prastarog vica o naivnoj devojci koja je greškom zalutala u muški toalet i naletela na Crnogorca sa spuštenim pantalonama. Devojka u šoku, razrogačenih očiju krenula ka vratima, a on dovikuje: “Ne boj se jado, ne boj. Držim ga, držim!”

Foto/Charles Deluvio/Unsplash

Upravo ova alegorija o probuđenoj zveri koja je ne godinama, već u nekim slučajevima i decenijama dremala, vraća mnogim sedim glavama široki osmeh. Zahvaljujući njoj lako je danas biti deda Milojko. Pardon, skoro da je lako, jer da bi mogli da osvajaju Milijane potrebna je jedna mala sitnica, prepun novčanik. Kada je zadovoljena ova nevažna premisa, početak akcije može da počne. Nekako su ove ljubavi pravi kliše- ona mlađahna napucana silikonima i ostalim ekstenzijama, a on precvali zavodnik, ali kada stane na pomenuti novčanik oprašta mu se visina metar i šumska jagoda, pivski stomak i stilski promašaji, pogotovo ako uz njega u njen miraz ide neka ljuta makina,ozbiljno penziono osiguanje u nekom od jakih privatnih fondova i blistavi holivudski osmeh, za početak. Ali sada ozbiljno, da li ste ikada čuli za ljubav dvadesetpetogodišnjakinje i duplo starijeg prodavca novina u trafici? Njemu možda ova plava pilula i nije tako važna, jer pre toga mora da nadomesti bitniji faktor koji bi izazvao uzdah tzv. ”ondak joj” kod prelepotice.

Nova verzija plave pilule za žene trebalo da zadovolji prvobitna očekivanja prve, da sastavi srce, bustuje emocije, i spusti nivo egotripera

Ali pravi fokus ove priče jeste da su gorčinu ove pilule najviše osetile neke druge žene – one koje su pre više decenija zbog ”pure love” ušle u bračne vode, rodile zajedničku decu i naivno verovale u frazu dok nas smrt ne rastavi. Posle početnih erupcija oduševljenja da ona, plava pilula postoji kako bi se osvežila strast iz mladosti, shvatile su da su prodate. One su platile visoku cenu sladostrašća novog milenijuma. Život je ustvari muški prevrtljivac i kada se najmanje nadate ostanete neušuškane, na vetrometini, sa viškom kilograma i manjkom razumevanja. Dođemo do toga, da bi nova verzija plave pilule za žene trebalo da zadovolji prvobitna očekivanja prve, da sastavi srce, bustuje emocije, i spusti nivo egotripera koji više pažnje posvećuju svom, bez ikakve dileme, najboljem drugu. Drage žene, iz prošlog veka, na noge lagane, jer ko vas je u stvari slagao da pravda funkcioniše. Ne dopustite dušicama (ovo je množina od duha, da se pogrešno ne razume) da vam dišu za vratom i vrište pod smežurenim stomacima i ostalim organima. Poželite im good luck i okrenite se bustovanju sreće zbog vaše sad već odrasle dece koja postaju ljudi, zbog toga što vas je ovog proleća promašio koronavirus i činjenice da postojite na najlepšoj planeti u crnom univerzumu. Crne rupe su ipak za one koje će karma kresnuti post festum po glavi koju su greškom zloupotrebili.

Ipak, na kraju, ne mogu a da sa velikim osmehom ne pomislim na poznate i manje znane frajere iz prošlog veka koji su maštali o maloj plavoj piluli. E da mogu da se vrate iz večnosti samo na jedan dan kako bi osetili iluzorni slatki život večite muškosti.

 

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar