Juče princeze, danas Pepeljuge: Mora li baš tako?

Foto/Pixabay.com

Drage žene,

Što se slavilo juče, slavilo se. Vala, dosta je bilo ljubljenja (ni korona nije bila prepreka), buketa, poklona, motivacionih poruka, obilatih ručkova i večera, kompanijskih zakuski. Juče ste bile kraljice dana, drage mame, supruge, ljubavnice, bake, sestre, drugarice, nema šta! Ali šta ste danas?

Verovatno ste pod dojmom jučerašnje pažnje, izliva nežnosti. Ništa vam jutros nije teško, ma prosto letite po kući. Sigurno ste zavrnule rukave i spremile doručak za celu porodicu, pokupile prljavu odeću iza aljkavih tinejdžera, ma već sinoć ste suprugu opeglali košulju, bar jednu za danas. I to sa smeškom!

Ponovo ste postale one Pepeljuge od pre 8.marta, srećne i zadovoljne što je neko obratio pažnju na vas tog JEDNOG dana u godini. Vama dosta!

Foto/Pixabay.com

Spremile ste se na posao, trčite da ne zakasnite, ostavile ste i ručak deci, a planirate da stignete da ih odvedete i na vanškolske aktivnosti. Sve ćete vi stići, i ni jednog trenutka nećete pomisliti da možda može drugačije, da onaj JEDAN dan može da se dogodi više puta u godini. Ma ne, da postane zapravo pravilo u vašem životu, možda ne po pitanju slavlja ali svakako pažnje koju treba da dobijate.

Zato već danas odredite ko kada sprema doručak, mužu ili partneru uvalite šerpu i varjaču u ruke, ništa strašno se neće dogoditi, osim što ćete i vi jednom sesti za sto, a obrok će već biti na stolu. Deca sama mogu da spreme sobu, slože stvari, upregnite ih malo, stižu oni sve da urade.

Ako vi ne budete poštovali sebe, neće ni drugi, pa ni oni najrođeniji. Džaba vam ako vas svi „cene i vole“, a samo vas bole leđa i samo vama trnu ruke!

Organizujte zato svoj život da vam svaki dan bude 8.mart!
I da, onaj aljkavi tinejdžer može sam da pokupi prljav veš i stavi ga u mašinu!
Vidim se na slavlju dogodine!

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar