Кулинарска федерација Србије поново међу најбољима у Европи

Сјајан наступ заокружио је млади таленат Страхиња Јосимов

Инсталирајте нашу иОС или Андроид апликацију
Фото: Пиxабаy/ јрамараљр

Кулинарска федерација Србије бриљирала је на престижном такмичењу „Глобал Цхефс Цхалленге Семи-Финалс & Гранд Приx” у Риминију, освојивши четири медаље у исто толико категорија. Овај фантастичан резултат још једном потврђује врхунски ниво умећа, посвећености и талента српских кулинарских професионалаца и студената, који су поносно представили нашу земљу.

Највећи успех остварио је Милан Луковић, Пастрy Цхеф у Сава центру, који је уз помоћницу Матеу Таубнер, студенткињу мастер студија на Високој хотелијерској школи, освојио златну медаљу у посластичарској категорији. Овај тријумф обезбедио му је пласман у велико финале у Велсу, где ће бранити боје јужне Европе. Поред тога, Милан је заузео друго место на европском Гранд приксу, одмах иза Норвешке.

У категорији „Глобал Веган” КФС су представљали студенти Департмана за географију, туризам и хотелијерство, Милана Чугаљ и њен помоћник Михаило Малбаша, који су показали изузетну креативност и вештине комбиновања намирница биљног порекла уз постизање потребних нутријената, освојивши бронзану медаљу. Подједнако вредно одличје припало је и тиму у саставу шефа Бранислава Коцкаровића и Ђуре Тинтора, који су у категорији „Глобал Цхефс Цхалленге” такође освојили бронзану медаљу.

Сјајан наступ заокружио је млади таленат Страхиња Јосимов, студент прве године гастрономије на Високој хотелијерској школи, који је у категорији „Yоунг Цхеф” освојио бронзану медаљу, потврђујући да српска кулинарска сцена има светлу будућност.

Овај тријумф представља значајан корак ка даљој афирмацији српске гастрономије и доказ је да КФС наставља да расте и поставља високе стандарде у међународним оквирима.

Извор: Политика.рс

Коментари (0)

Оставите коментар

    Тренутно нема коментара. Будите први који ће коментарисати!

Издвојено за вас