Ово је град са најбољом храном на свету у 2024. години (ФОТО)

Италијанска регија Кампанија проглашена је за регион са најбољом храном на свету

Инсталирајте нашу иОС или Андроид апликацију
Фото/Пиxабаy.цом/ Орна Wацхман

Храна је једна од карактеристика која је најпривлачнија и често најпрепознатљивија када су у питању нови градови и многи воле да испробавају светске кулинарске специјалитете.

Ове године ТастеАтлас је објавио и листу 100 најбољих јела и кухиња на свету, као и листу градова и региона са најбољом храном на свету, преноси Б92.

Италијанска регија Кампанија проглашена је за регион са најбољом храном на свету, а град са најбољом храном на свету више није Рим, као прошле године, већ Напуљ.

У првих 10 нашло се чак шест италијанских градова – Напуљ, Милано, Болоња и Фиренца на прва четири места, Рим на шестом, а Торино на деветом, а од осталих градова Мумбај је на петом месту. Париз на седмом месту, Беч на осмом и Осака на десетом.

 

Виеw тхис пост он Инстаграм

 

А пост схаред бy ТастеАтлас (@тастеатлас)

Напуљ је победник, а за разлику од Рима, који је прошле године оцењен као град са најбољом храном на свету са високих 4,93, Напуљ је добио највишу могућу оцену, 5,00.

Родно место пице одавно је познато као један од најбољих градова за свакога ко воли добро да једе, а најпознатији је по овим јелима.

Јела у граду са најбољом храном

Пица Наполитана, пица Маргарита, пица маринара, пржена пица фрита и цалзоне пица само су нека од јела карактеристичних за околину Напуља, а овај град је познат и по још једној врсти пице – пица монтанара је заправо пржено тесто за пицу, преливено маринаром, сиром и босиљком, који се пре сервирања кратко стави у рерну.

Поред пице, Напуљ је познат и по тестенини, а из овог града потиче и јело које Италијани често једу на Бадње вече, шпагети алле вонголе.

Из Напуља долази неколико познатих италијанских посластица, међу којима су пастиера, пита од бобичастог воћа, рикота и крем за пециво, обогаћене кандираном кором поморанџе, као и зепполе, специјалитет од прженог теста који се обично прелива шећером, а може се и пунити кремом.

Извор: Б92

Коментари (0)

Оставите коментар

    Тренутно нема коментара. Будите први који ће коментарисати!

Издвојено за вас