Korisni saveti za putovanje po visokim temperaturama

Pet korisnih saveta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Koliko god svi jedva čekamo leto i more, dobro je podsetiti se da je put na visokim temperaturama izazov za koji se moramo dobro spremiti.

Prilikom putovanja u tom slučaju važno je imati na umu pet korisnih saveta:

1. Vreme – izaberite deo dana koji je najpogodniji za putovanje kako biste barem jedan deo puta uživali u nižoj temperaturi.

2. Plan – Dobro je da svoj put detaljno isplanirate pre polaska, kako biste izbegli nepotrebna zadržavanja.

3. Redovne pauze – Koliko god da želite brzo da stignete, kako biste putovali bezbedno i izbegli preveliki umor, veoma je korisno da pravite redovne pauze. Jedan od boljih načina za pauzu koja će odgovarati svima, jeste zaustavljanje na NIS Petrol i Gasprom benzinskim stanicama i uživanje u Drive Cafe ponudi koja obuhvata sveže ceđene sokove, kafu pravljenu po tradicionalnoj italijanskoj recepturi, sendviče, burgere, kroasane, grickalice, ali i mnoštvo proizvoda za održavanje i negu automobila. Sve ovo dostupno je na jednom mestu, u prijatnom ambijentu u kome možete uživati u pauzi od putovanja, dok najmlađi saputnici na nekoj od stanica mogu uživati i u sadržajima za decu.

4. Igre – Jedan od načina na koji se putnici u kolima mogu zabaviti i zaboraviti na visoku temperaturu jesu igre koje ne zahtevaju rekvizite, kao što je „Kaladont“ ili „Na slovo na slovo“. Naravno, pritom je važno paziti da igra ne utiče na pažnju vozača.

5. Detalji – Vreme provedeno u automobilu može se iskoristiti i za planiranje detalja puta za koje možda nije bilo vremena kod kuće. Ovo je vreme kada možete videti koje muzeje treba posetiti, kako se stiže do plaže koju želite da vidite i slično, kako ne biste vreme za istraživanje trošili na odmoru gde je svaki trenutak dragocen.



Izvor: B92

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar