Zaharova ljuta na UN: Osudite teroristički napad! Rusija će tražiti odgovor međunarodnih organizacija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Youtube

Portparol ruskog MIP Marija Zaharova tražila je od UN da osude teroristički napad kijevskog režima, komentarišući izjavu zamenika portparola generalnog sekretara UN Farhana Haka, koji je rekao da sve strane u sukobu u Ukrajini moraju preduzeti mere kako bi izbegle civilne žrtve.

„Želimo da sve strane preduzimaju korake kako bi se izbegle civilne žrtve. Kao i uvek, težimo okončanju rata u skladu sa Poveljom UN i rezolucijama Generalne skupštine“, rekao je Hak.

Komentarišući ovu izjavu Sekretarijata UN, portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da Sekretarijat treba da osudi čin terorizma koji je počinio kijevski režim uz pomoć američkog oružja u Sevastopolju.

Kako je navela, reakcija Sekretarijata UN na teroristički napad liči na „priznanje sopstvene beskorisnosti“.

„Ovo više liči na priznanje sopstvene beskorisnosti nego na komentar u vezi sa tragedijom. U principu, možete jednom reći: ‘mi smo za sve dobro, protiv svega lošeg’ i tražiti da se u svakoj prilici upotrebi ovaj univerzalni citat“, napisala je Zaharova na svom Telegramu.

„Bilo bi lepo da Sekretarijat UN obavlja svoje tehničke funkcije, a da se ne meša u politiku. A zapravo je obrnuto! Već dugi niz godina postoji totalna politizacija svih izjava i dejstava u ukrajinskom pravcu u korist Zapada i to isključivo u antiruskom duhu. Pošto smo već počeli da igramo na političkom terenu, pogledajte ljude koje je kijevski režim ubio iz američkog oružja na plaži i osudite teroristički čin“, zaključila je ona.

Kijev je u nedelju izveo raketni napad na Sevastopolj sa pet taktičkih raketa „atakams“ sa kasetnim bojevim glavama. Ruski sistemi protivvazdušne odbrane presreli su četiri raketa, dok je peta eksplodirala u vazduhu, što je dovelo do žrtava među civilima. Gubernator Sevastopolja Mihail Razvožajev saopštio je na svom Telegramu da su u napadu poginule tri osobe, a da je 124 ranjeno.



Izvor: Agencije

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar