Ministar Dačić položio venac za sve na dužnosti stradale pripadnike MUP-a (FOTO)

Velika zahvalnost svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su u našoj dugoj istoriji davali najvrednije što su imali - svoje živote za budućnost Srbije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: MUP Srbije

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, povodom obeležavanja Dana Ministarstva i Dana policije, položio je jutros lovorov venac u Novom Beogradu na spomen-obeležje u znak sećanja na policijske službenike koji su dali život čuvajući bezbednost građana svoje zemlje.

Foto: MUP Srbije

„Ovde ispred spomenika svim policajcima i pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su izgubili život prilikom vršenja svoje službene dužnosti, odajemo počast svake godine. Naša je obaveza da se njihova žrtva ne zaboravi, jer samim tim dajemo primer za buduće generacije da je policija tu da zaštiti narod, građane i da će uložiti sve za bezbedniju sadašnjost i budućnost
građana Srbije“, istakao je ministar Dačić.

Foto: MUP Srbije

Ministar je izjavio i da to sećanje mora biti i konkretizovano, da porodice žrtava treba da budu deo familije Ministarstva unutrašnjih poslova i uopšte, briga cele države Srbije.

Foto: MUP Srbije

„Velika zahvalnost svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su u našoj dugoj istoriji, istoriji koja je duga više od dva veka, davali najvrednije što su imali, svoje živote za budućnost Srbije“, poručio je ministar Dačić.

Foto: MUP Srbije

Istovremeno, visoki predstavnici Ministarstva položili su vence na više lokacija u Beogradu i Valjevu. Pomoćnik direktora policije i načelnik PU za grad Beograd Veselin Milić i komandant Žandarmerije Saša Kosović položili su venac na spomen-obeležje na Čukur česmi.

Foto: MUP Srbije

Venac na spomen-ploču prvom ministru policije, vojvodi Jakovu Nenadoviću, u Ulici kneza Miloša, položili su pomoćnik direktora policije – načelnik UKP Ninoslav Cmolić i v. d. pomoćnika ministra – načelnika SIKT Milan Žižović.

Foto: MUP Srbije

Takođe, na Novom groblju, pomoćnik direktora policije Dejan Luković položio je venac na spomenik žandarmu Ivku Prokiću. Venac na spomen-obeležje, memorijalni zid u Palati Srbija, položili su pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević i komandant SAJ-a Spasoje Vulević.

Foto: MUP Srbije

Načelnik PU u Valjevu Vlada Jerinić položio je venac na spomenik Jakovu Nenadoviću.

Foto: MUP Srbije

Ministar Dačić sa saradnicima prisustvovao je i sečenju slavskog kolača, povodom obeležavanja slave Ministarstva unutrašnjih poslova – Svete Trojice. Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se nizom manifestacija širom Srbije u znak sećanja na presudnu ulogu srpske Žandarmerije u sukobima sa Turcima kod Čukur česme, 1862. godine, u Beogradu.

Foto: MUP Srbije


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar