Oštre prozivke na račun Makrona iz susedne Italije: “Nosite šlem i idite u Ukrajinu da se borite”

Salvini je nedavno isto kritikovao rukovodstvo NATO-a i EU

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TV Pink

Zamenik premijerke Italije Đorđe Meloni i lider desničarske partije “Liga” Mateo Salvini ponovo je oštro reagovao na ideju francuskog predsednika Emanuela Makrona o slanju zapadnih trupa u Ukrajinu, te je ovaj put poručio francuskom lideru da “sam ode u Ukrajinu i učestvuje u borbama”.

– Poručujem Makronu: idite u Ukrajinu da se borite, nosite šlem i ne zavaravajte Italijane – kazao je Salvini na predizbornom događaju u Bariju.

Salvini je nedavno isto kritikovao rukovodstvo NATO-a i EU zbog njihovog stava o povećanju vojne podrške Kijevu i spremnosti da dozvole ukrajinskim oružanim snagama da udare zapadnim oružjem na Rusiju.

Italijanski političar je šefa diplomatije EU Žozepa Borelja nazvao “subverzivcem”, a generalnog sekretara Severnoatlantske alijanse Jensa Stoltenberga “opasnim gospodinom”.

Lider “Lige” već se oglašavao o ovom pitanju u martu kada je optužio francuskog lidera da predstavlja opasnost i za Italiju i ceo kontinent.

Salvini je prokomentarisao i inauguracijski govor predsednika Rusije Vladimira Putina – imajući u vidu da je prvi čovek Rusije, između ostalog, pozvao na dijalog, italijanski političar se nada da će “2024. biti godina mira, a ne vojnika koji odlaze u Ukrajinu da ginu”.

 



Izvor: RIA Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar