Rade Bogdanović bez dlake na jeziku: “Partizan ne može ni da pokuša da prekine niz Crvene zvezde!”

Njegove reči će potresti javnost u Srbiji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Došao je kraj idili i odmoru od srpskog klupskog fudbala. Putujući cirkus zvani Superliga počinje večerašnjom utakmicom između Voždovca i Novog Pazara od 20.00 časova, dok će oči najvatrenijih pristalica biti usmerene ka večitim rivalima iz Beograda.

Crvena zvezda i Partizan tradicionalno slove za glavne pretendente na titulu, iako bivši reprezentativac Jugoslavije Rade Bogdanović u razgovoru za Objektiv ističe da će crveno-beli bez drame osvojiti šesti šampionski trofej u nizu.

Debeli problemi

Crvena zvezda je favorit za titulu ne samo u predstojećoj sezoni, nego i u narednoj deceniji. Nema ko njih da pomeri sa vrha, pošto imaju tim, klupsku strukturu i finansije, koji su bolji od svih ostalih konkurenata. Mogu da izgube bodove samo zbog umora od igranja u nekom od evropskih takmičenja. Optimista sam da je pred nama najnezanimljivije prvenstvo od osamostaljenja Srbije. Međutim, nisam ni nešto osetio da je pauza, najviše zbog svojih obaveza. Naravno, nisam ni poželeo Superligu, pošto rano počinje, a i klubovi na velikim vrućinama ne mogu posebno da se pokažu – istakao je Bogdanović.

S druge strane, veruje i da crno-beli zbog brojnih razloga ne mogu da preuzmu presto od komšija.

Partizan ne može ni da pokuša da prekine niz Crvene zvezde! Klub je u rasulu i debelim problemima, koji će se tek reflektovati narednih godina, počevši od sastava, preko finansijske situacije, koja i nije toliko sjajna, loše rađenog skautinga, pa do dugovanja – do detalja je objasnio Bogdanović probleme Partizana.

Veliki ulog

Kako je već izabrao favorita u elitnom rangu takmičenja, podsetio je i da je veliki ulog u predstojećoj sezoni.

Sledeće godine prvak direktno ide u Ligu šampiona. Stvarno mislite da će neko da prepusti nekom drugom 25 miliona evra, a da to ne bude Crvena zvezda?

Bogdanović je imao i spreman odgovor kada je reč o potencijalnim iznenađenjima, koja bi eventualno mogla da pokvare računicu večitim rivalima.

Možda bi Vojvodina mogla da bude konkurencija Crvenoj zvezdi, ali samo mala konkurencija. Nekako mi se čini da Novosađani imaju zdravu priču. Sada su talentovani i radni ljudi na pozicijama direktora i trenera. Primetio sam i nove sponzore, pa je vreme da se „lale” trgnu i ne budu večito treće, nego druge na tabeli. Videćemo u novembru gde će biti Zvezda i Vojvodina, a gde Partizan – zaključio je Bogdanović.

Piše: Uroš Selenić

Objektiv intervju – Srpkinja budi Katalonce iz košmarnog sna: “Barseloni treba moja glava!”



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar