Srbiju čekaju dve nove vrste poplava: Oglasilo se Ministarstvo unutrašnjih poslova zbog nevremena

U protekla 24 časa je Ministarstvo unutrašnjih poslova imalo 71 intervenciju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram/ moj_beo_grad_

Centar za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova je zbog nevremena u protekla 24 časa imao 71 intervenciju.

Od toga se 12 intervencija odnosi na požare na građevinskim objektima, izjavio je danas načelnik odeljenja u Upravi za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije MUP Milorad Spasojević.

“Ostale intervencije su podrazumevale uklanjanje stabala, metalnih konstrukcija, krovova koji su padali na kolovoze, kao i crpljenje vode. Imali smo i jednu, srećom, uspešnu evakuaciju čoveka kome je stablo palo na vozilo koje se kretalo putem i vatrogasci su uspeli da ga na vreme izvuku”, rekao je on za TV Pink.

Direktor Srbijavoda Goran Puzović je ocenio da je trenutna situacija, što se reka tiče stabilna.

“Situacija je potpuno pod kontrolom kod reka prvog reda, od Save do Dunava, Drine, Morave, Ibra. Sve su one u koritu i ne očekujemo nikakve posledice što se njih tiče”, rekao je on.

Dodao je da su poplave koje su se događale juče zapravo lokalne poplave i da u budućnosti možemo očekivati dve nove vrste poplava.

Jedna su urbane poplave, kakve smo videli u protekla 24 sata, kao i bujične poplave koje su posledice velike količine padavina koja se desi za nekoliko sati.

“Tu količinu vode ne može da primi nijedan kanalizacioni i odvodni sistem, jer se oni grade za predvidljive količine padavina a ne za ovolike količine kolike smo sada imali”, rekao je on za TV Pink.



Izvor: Agencije

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar