Pred nama su TROPSKI DANI: RHMZ izdao najnovije upozorenje na visoke temperature i nevreme s gradom

U Beogradu se od danas očekuje priliv veoma toplog vazduha

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Studio_Iris

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) objavio je najnovije upozorenje za visoke temperature, ali i za nepogode u Srbiji.

“Danas (29.06.) početak kratkotrajnog priliva veoma toplog vazduha sa severa Afrike ka našem području. Maksimalna temperatura danas od 30 do 34 °S, a sutra i u ponedeljak (30.06 – 01.07.) od 32 do 37 °S uz tropske noći u urbanim sredinama”, stoji u upozorenju na sajtu RHMZ.

“U Beogradu se od danas (29.06.) očekuje priliv veoma toplog vazduha pa će maksimalna temperatura u nedelju i ponedeljak biti u intervalu od 35 do 37 °S”, dodaje se.

Izdato i upozorenje na vremenske nepogode

RHMZ je upozorio i na nevreme u Srbiji, u ponedeljak uveče, tokom noći i u utorak.

“U ponedeljak uveče i noću, kao i u utorak (01 – 02.07.) ponovo pojava grmljavinskih nepogoda sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina za kratko vreme. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

U Beogradu u ponedeljak uveče i noću, kao i u utorak (01 – 02.07.) lokalna pojava grmljavinskih nepogoda sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina za kratko vreme i to naročito tokom noći ponedeljak na utorak”, stoji u upozorenju RHMZ.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar