Vučević u Ravanici: “Povodom obeležavanja Vidovdana, prisustvovao sam parastosu knezu Lazaru i Kosovskim junacima” (FOTO)

Parastos je deo ceremonije obeležavanje Dana sećanja na vladavinu kneza Lazara – 28. jun

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram@milosvucevic

U Manastiru Ravanica počeo je danas parastos Svetom knezu Lazaru i kosovskim junacima, kome prisustvuju predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević i više ministara.

Parastos je deo ceremonije obeležavanje Dana sećanja na vladavinu kneza Lazara – 28. jun.

Parastosu, koji služe vladika braničevski Ignjatije i sveštenstvo SPC, prisustvuju i ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Nemanja Starović, koji je ujedno i predsednik Odbora za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, ministar kulture Nikola Selaković.

Premijera su u manastirskoj porti dočekali vladika Ignjatije i igumanija manastira mati Marija.

– Povodom obeležavanja Vidovdana, jednog od najvećih, najtežih i najlepših srpskih praznika, a pre svega dana naših velikih tragedija, dana naše golgote i našeg vaskrsenja, prisustvovao sam jutros parastosu knezu Lazaru i Kosovskim junacima u manastiru Ravanica – napisao je Vučević na svom Instagram profilu.

Kako je najavljeno, gosti će po završetku parastosa otići da se poklone ispred kivota kneza Lazara Hrebeljanovića i upale sveće, nakon čega će vladika Ignjatije i sveštenstvo služiti liturgiju.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar