“Nije to tim koji je nepobediv” Piksi veruje u uspeh protiv Danske!

Selektor Srbije pričao je i o podršci navijača

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Fudbalski savez Srbije

Srbija i Slovenija su u Minhenu remizirali rezultatom 1:1.

Svoje utiske i analizu nakon meča izneo je selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

“Pomešana osećanja. Kada dođete do gola u poslednjem udarcu, sigurno da donese tu neku radost. Mislim da smo je i zaslužili. Nismo zaslužili da izgubimo. Uspeli smo da kreiramo veliki broj šasni. Lopta nije htela u gol. Na kraju, čestitam momcima na mentalitetu i izuzetno jakom karakteru, jer su verovali. Govorio sam im od prvog dana da moraju da veruju. Nije kraj dok ne bude kraj. Mislim da je Jović postigao gol. Drago mi je zbog njega. Značiće mu za samopouzdanje.”

Selektor Srbije je istakao da ga Slovenija nije iznenadila igrom.

“Analiza je bila odlična. Nisam iznenađen igrom Slovenije. Nema tu iznenađenja. Slovenci su disciplinovana ekipa. nemojte misliti da su utakmice na Euru lake. Svi se bore za svoj grb i zemlju. Pokušavali su da iskoriste prostor. Naša odbrana je bila na visokom nivou, koncentracija maksimalna. Velika bitka. Pružili smo ono što smo mogli u tom momentu. Slovenci su na fizičkom planu izuzetno spremna ekipa što je neki dodatni problem. Na kraju, milim da smo uspeli da ostvarimo veliki broj šansi, siguirno sedam, osam. Ako gledamo statistiku. U velikoj prednosti smo u odnosu na Sloveniju. uputili smo14, 15 udaraca. To znači napša opredeljenost na gol, da igramo ofanzivni fudbal.”

Šta je loše, a šta dobro?

“Realizacija je loša. Koliko to može da se kaže. Igrači žele da postignu gol, bore se za udarac. nekada lopta jednostavno neće u gol. To su jako pozivine stvari da smo tim koji uspeva da kreira šanse. bilo bi zabrinjavajuće da završimo utkmicu bez šuta  u gol. mi se ne predajemo, verujem do kraja i u trećoj utakmici ćemo pisati našu sudbinu.”

Danska?

“Ne mora da znači. To je otvorena igra. Mi ili oni. nema tu iznenađenja. Znamo kako igraju. Gledali smo igh protiv Slovenac,a pa je bilo 1:1. Nije to tim koji je nepobediv, ali je snažan i organizovan. Uspećemo da se odmorimo, da izvučemo pouke iz ovog meča, da se pripremimo i da damo sve od sebe. To je utakmica koja će odlučiti da li prolazimo ili ne. Igrači razumeju važnost rezultata. Nismo se mirili sa činjenicom da izgubimo protiv Slovenije. To su stilovi igre. Mi jednostavno, igramo tako i teško da možemo to da menjamo. verujem da će u sledećoj utakmici biti realizacija malo bolje i koja lopta više u protivničkoj mreži.”

Pričao je selektor Srbije na kraju i o podršci navijača.

“Fascinantno je kada vidite taj ambijent i taj broj navijača sa srpskim zastavama. zaslužuju čistu desetku. Od srca im se zahvaljujem na podršci,. i oni mojraju da veruju, jedino tako, zajedno, možemo zuspeti. Očekujemo ih u što većem broju.”



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Kroz cele kvalifikacije primili smo skoro sve golove na isti nacin. I juce protiv Slovenije. Ostavljena velika rupa na levoj strani, kontra i gol. Sve isto kao protiv Madjara, Bugara i CGoraca. Igra sa dva spica je katastrofa. Protiv Danzca jedan spic, Sergej i Tadic iza. Odbrana da se disciplinuje. Gacinovic ocajan. Despotovica u vatru.

    Odgovori

Ostavite komentar