RHMZ izdao HITNO UPOZORENJE na intenzivne pljuskove, jak vetar i pojavu sugradice i grada

RHMZ upozorava da se do petka nastavlja nestabilno vreme uz pad temperature, koji će biti izraženiji na severu i zapadu Srbije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Pawel Czerwinski

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje na intenzivne pljuskove, jak vetar i pojavu sugradice i grada.

-Oblačnost koja na severu Raškog okruga uslovlјava intenzivne plјuskove sa grmlјavinom i gradom u narednih sat do dva će se premeštati ka Rasinskom i Pomoravskim okrugu. Tokom poslepodneva na području Moravičkog, Raškog, Rasinskog i Šumadijskog okruga lokalni plјuskovi sa grmlјavinom i pojavom grada.

RHMZ upozorava da se do petka nastavlja nestabilno vreme uz pad temperature, koji će biti izraženiji na severu i zapadu Srbije.

-Do petka promenlјivo i nestabilno, mestimično sa kišom i plјuskovima sa grmlјavinom koji lokalno mogu biti i izraženiji sa velikom količinom padavina za kratko vreme, pojavom grada i sa jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih plјuskova. Dnevna temperatura u utorak od 25 stepeni na severu i zapadu do 33 stepena na jugoistoku Srbije. Razlike u temperaturi nastaviće se i u sredu i četvrtak, kada se na severu i zapadu očekuju dnevni maksimumi od 21 do 26 stepeni, a na jugoistoku i dalјe oko 30. Na jugu zemlјe osvežiće tek u petak. Tačnu lokaciju stvaranja, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti. Za veći deo zemlјe izdat je narandžasti stepen upozorenja. Crveni (najviši) sutra je izdat za istočnu Srbiju, a u četvrtak i za jugoistočnu. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred, navodi RHMZ.

Dodaje da se u sredu i četvrtak na teritoriji Beograda takođe očekuje nestabilno sa plјuskovima i grmlјavinom, koji u pojedinim delovima mogu biti intenzivniji sa pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni plјuska.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar