I posle smrti donira: Pevač je prošle godine poklonio dva miliona funti

Pored mnogobrojnih umetničkih dela, u njegovom vlasništvu je bio i klavir Džona Lenona

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Video/Youtube/ George Michaele

Prošlo je osam godina od prerane smrti Džordža Majkla koji je umro u 56 godina, a i dalje se priča o njegovoj velikodušnosti, uključujući anonimnu donaciju od 15.000 funti za plaćanje tretmana vantelesne oplodnje žene.Njegove donacije nastavljaju se i dalje.Prema najnovijim podacima, njegove kompanije prošle godine donirale su skoro dva miliona funti njegovoj dobrotvornoj organizaciji, izveštava Daily mail.

Tri kompanije koje su kanalisale njegove milione dale su gotovinu dobrotvornom fondu “Mill”, koju sada vodi njegova  sestra Jioda.

Iznosi za 2023. su više nego dvostruko veći, od onoga što su njegove kompanije donirale prethodne godine i znači da dobrotvorna organizacija ima rezerve od skoro 8 miliona funti.

Fond je prvobitno bio usmeren na prodaju njegove ogromne umetničke kolekcije nakon njegove smrti koja je prikupila 11,2 miliona funti na aukciji.

Radovi su uključivali dela Demijena Hirsta, Trejsi Emin i Bridžit Rajli.

Bilo je kritika u nekim krugovima kada se ispostavilo da je inscenacija prodaje donela troškove od 3 miliona funti, ostavljajući 7,46 miliona funti od rasprodaje.

Portparol njegovog imanja je rekao o aukciji: “Postojali su troškovi treće strane koji su morali biti da bi se radovi prodali po punoj tržišnoj vrednosti.”

Pevač, koji je tokom svog života, između ostalih, donirao Childline i Cancer Research, ostavio je većinu svog imanja od 97 miliona funti Jodi (65) i drugoj sestri Melaniji, koja je umrla na Božić, tačno tri godine nakon njegove smrti.

Džordž je takođe ostavio veliki iznos u dobrotvorne svrhe, uključujući klavir vredan 1,7 miliona funti koji je bio u vlasništvu Džona Lenona.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by George Michael (@georgemofficial)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar