Komentari na vest "Hrvatski istoričar ODUVAO Milanovića: Tesla je SRBIN, neka malo svetla osvetli usijane balkanske glave!" (34)

Ostavite komentar

 1. Svaka čast za odličan čas iz istorije za neuke i zlonamerne individue koje neče ili ne žele da pogledaju istini i činjenicama u oči. Bravo majstore!!!

  Odgovori
 2. Bogami, Milanović pobrkao lončiće. Pa i on je srbin. Milanović preko Tesle potvrđuje da su na hrvatskim prostorima živjeli i žive će Srbi.

  Odgovori
 3. Nego kad će Turci i Bugari da dođu po svoje? Pa će Srbi opet bežati Hrvatima jer nemaju gde. Samo da ovaj pute ne zaborave da su samo došli kao gosti da ne bude za 700 godina opet čud neviđeno kada te teraju

  Odgovori
 4. Sta ima ko da tvrdi,nema niko pravo na ovom svetu bilo kome da odredjuju sta je,kako se covek sam oseca i izjasni to je i tacka

  Odgovori
 5. Imam predlog! Posto Hrvati svakako vise cene Stepinca nego Teslu, cudi me da Stepinac nije prvi predlog za sliku na kovanici. Eto, tako bi im bilo srce na mestu, a nama bi bilo svejedno jer 1 Euro mozemo i da bacimo ako nam se ne svidja! Sto bi rekli ovce site, a vukovi mirni...

  Odgovori
 6. Mladi covece, Hvala vam na iskazu ljudskosti, ljubavi prema istini i istorijsko-povijesnoj pravdi! Dragi Gorane Saricu, svoju svecu ste zazzdili za svagda i za zzivota,a to se uciniti moze samo iskazom istine bogoljubive, i ne samo cinom paljenja vatre.I to ne svecu koja ce zarom svojim trajati za kratko i biti ugasena prevladom tisine i zaboravnosti,vec za dugo, dugo secanje do na za navek! O,kako to lepo prilici jednom divnom Hrvacaninu na korist svih nas ovde i tamo a posebno najblizih nam,makar kako i ko mislio! Pa makar to i pogotovo bio Zoran Milanovic koji bi i po imenskom raskritijima svojim trebao bass tu svecu sabracne sloge i razumjevanja ako nista drugo a ono barem cuvati i ako treba i braniti! Srbi kao istorijski narod ce umeti kao uvek do sada da cuvaju i sacuvaju vase velike reci i ovo,istina malo ali istorijsko tekstualno delo iskazano udiviteljnim recima pravde i ljub'vi!

  Odgovori
 7. Onog momenta kada su Srbi i Srbski patrijarh razbrkali planove Vatikana da prihvatimo Papu kao vrhovnog poglavara( radi se o periodu prve polovine 14 vijeka) o tada pa sve do današnjih dana Srbi su najugroženiji narod u evropi jer su nepodobni i treba ih svim silama ili pokatoličiti ili satrati. Pošto nije moguće niti jedno od tih solucija Hrvati su dobili očigledno zadaću da nam zagorčavaju život na sve moguće načine sramnim napadima na kulturu istoriju bilo kad i bilo gdje što se vidi iz priloženog.

  Odgovori
 8. Živ i zdrav bio! Vraćaš veru u mogućnost javnog pojavljivanja razuma na političkoj i medijskoj sceni ovih prostora. Uski nacionalistički i ekstremistički krugovi još uvek su premoćni, ali polako običan pošten narod se budi iz nametnute opijenosti.

  Odgovori
 9. Gosp.Šarić vi ste svijetlo nade ,lučonoša koji uljeva nadu , da mrak nije potpuno ovladao Hrvatskom i putokaz svim istoričarima balkanskih prostora,koji zasljepljenim nacionalizmom nemaju niti moralne ,a niti profesionalne snage da otvoreno ustanu protiv prekrajanje povijesnih činjenjenica .Samo hrabro g.Šariću užitak vas je slušati i čitati, balkanski narodi zadlužuju istinu o prošlosti

  Odgovori
 10. Ja pitam samo jedno, i ove naše i hrvatske komuniste, šta vi bagro komunistička uopšte spominjete Nikolu Teslu. Posebno ova moja srpska gamad komunistička koja se još 1941 odrekla i Boga i srpstva, a sada se tobože busaju i spominju Teslu. Tesla je kako je i sam uvek za života govorio da je srbin a njegova domovina je Hrvatska. U Srbiju je bio samo jednom za vreme Kraljevine, ružno je reći da je taj čovek nekoga mrzeo, ali je izjavljivao da nikada u Srbiju neće doći dok vladaju đavoli komunisti. To što su ustaše pobile veliki broj Teslinih rođaka nije nikakva bajka, pobili su preko 500.000 srba u drugom svetskom ratu. Dakle Tesla je i hrvatski i srpski čovek a naj pre Ameriknac svetski naučnik. Prema tome bagro marš u rupu dosta više vaše priče.

  Odgovori
 11. У временима великих неправди, говорити истину је племенито и храбро дело. Горане, све док говориш истину, народ Србије и сви други народи широм некадашње велике Југославије ће Тебе поштовати и памтити. Сви остали лажови ће бити заборављени и презрени, јер то заслужују.

  Odgovori
 12. У временима великих неправди, говорити истину је племенито и храбро дело. Горане, свед ок говориш истину, народ Србије и сви други народи широм некадашње велике Југославије ће Тебе поштовати и памтити. Сви остали лажови ће бити заборвљени и презрени, јер то заслужују.

  Odgovori
 13. Svaka ti je prof.Šariću na mestu ali...."kititi" hrvatski evro sa likom Srbina, pa onda Tesle, značilo bi po tome da je Tesla HRVAT....to je kao da su otisnuli lik sv. Save za kojega hr. naučnici tvrde da je Hrvat !.....malo ste omanuli profesore, ali nema veze, vama se da oprostiti !

  Odgovori
 14. Bravo za istoricara i ja se njegovom misljenju pridruzujem. Genocidni kompleks je teska bolest koja je rak rana proustaskom rezimu. Prisvojili bi oni i nas Srbe iz Srbije ali se mi nikad necemo odreci svojih korena pravoslavlja. Pomislite koliko je Srpsiih porodica prevedeno u katolicizam ali se samo nesto zaboravi da su te porodice zadrzale imena i prezimena SRPSKA . Primer Milivoja Petkovica da li je bio general ili neki drugi visoki cin u ustaskoj bojovni. Nezaboravljamo ali oprastamo. Nasa pravoslavna vera kaze OPROSTI ALI NEZABORAVI. Pa doticni Zoran Milanovic neka malo ceprka po svom rodoslovlju pa ce se jedan ili vise Srbin pravoslavne vere a sada katolicke naci. Sreca moja sto volim Istoriju pa sam upoznata.

  Odgovori
 15. rumuni tvrde da je tesla - rumun, pravoslavni vlah indo-roman i smatraju ga kao i sav pravoslavni svet "vojne krajne" vlasima, rumunima, a ne srbima!

  Odgovori
 16. Velikim poštovanje prema tome gospodinu mogu reći, hvala na iskrenom i stručnom pisanju i habrosti u odnosu na ovu budalastu izjavu Milanovića u odnosu na njegovu nkaradnu izjavu da Tesla nema ništa sa Srbijom već da ti ima više Brus Li.

  Odgovori
 17. Goran emituje pozitivnu energiju na prvo slusanje, Radi se o vanserijski obrazovanoj osobi koja, bez dlake na jeziku i argumentovano, svima razumljivim recnikom demistifikuje srpsko-hrvatske gluposti. Da sam ja predsednik drzave, ozbiljno bih razmislio kako ovom skromnom coveku odati priznanje za sve ono sto je ucinio za na narod i drzavu.

  Odgovori
 18. Bravo za istoricara. Sve sto je rekao postoji napisano. Zna to i ovaj lik sto odvaljuje kao dosetke na koje se niko normalan nece nasmejati. Moji preci su dosli u Vojnu Krajinu bezeci pred Osmanlijama. Nasi koreni su sa Kosova i Metohije, konkretno izokoline Vucitrna. Austorugarska im je dala zemlju na granici a Srbi su branili i sebe i zapad od upada Osmanlija. Da Srbi nisu branili tu granicu Osmanlije bi dosle do Pariza. A da li bi Slovenija ili Hrvatska bile to sto su danas da im Srbi to nisu "doneli" na tacni u Drugom ratu?

  Odgovori
 19. Kao i uvek gospodine doktore, vaša beseda i reč odiše istinom. Jednom i jedinom mogućom istinom. Zato imate poštovanje mnogih ljudi, prvo kao čovek, a zatim i kao svešteno lice i kao naučnik istoričar. I hvala vam za vašu ljudskost koja je sve ređi epitet u društvu u kojem živimo sada. A baš zbog takve vaše ljudskosti dajete nadu svim vašim poštovaocima u neko svetlije vreme i ovde na Balkanu i u svetu uopšte.

  Odgovori
 20. Bravo Gorane,svaki ti je na mestu.kamo srece da smo svi kao ti,ja sam Srbkinja a moj pokojni suprug je Istrijanac(Hrvat) od Zminja. uvek je govorio da je on najbogatiji covek na svetu.kada su ga ljudi pitali kako,uvek im je odgovarao.imam 2Bozica,2Uskrsa i Krsnu Slavu.u nasoj kuci je uvek bilo veselo.i nikada nam nije bila prazna,druzili smo se sa svima.pa i posle ovog gradjanskog rata,koji nam je namesten od belo svetskih hohstaplera,i to da ironija bude veca,u ime Boga i demokratije.srdacan pozdrav Gorane tebi i svim ljudima dobre volje,

  Odgovori