Naš pevač je na početku karijere pevao OPASNIM momcima: Bilo je to NAJGORE vreme, nisam imao ni dinara

Hit koji ga je proslavio pre njega je odbilo dvoje poznatih pevača

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen/ Pesmom Za Dusu TV GRAND

Pevač Jovan Perišić na estradi je već dve decenije, a sada je otvorio dušu o nastupima, bakšišima i mnogim drugim stvarima.

– Ja ne volim da pevam za bakšiš, ali volim ljudima da pevam za stolom kad proslavljaju nešto, često su to sportisti, fudbaleri, koji, ako žele, ostave nešto, tu su i najveći bakšiši, ali sam protiv toga da se novac lepi po čelu, da se gura u nedra, košulje. Kad vidim ljude koji uživaju u muzici, ja bih njima pevao džabe, takav sam. Odbijao sam da pevam ove novokomponovane pesme, kažem: “Eno vam di-džej, pa neka vam puste” – rekao je on za Republiku.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Njegovi počeci vezuju se i za imena Baje Malog Knindže i Dragana Stojkovića Bosanca.

– Baja Mali Knindža mi nije samo zemljak, on mi je mnogo dobar prijatelj, Baja je napisao dve dobre pesme “Samo jednom srce voli”, “Čovek kafanski”. Iako se naši žanrovi razlikuju, mi se veoma dobro razumemo i družimo i, kako se kaže, uvek se završi nekom od naših pesama. Moja želja je u to vreme bila da mi Dragan Stojković Bosanac radi album, pa su me upoznali s njim – priča pevač dalje.

Ističe i da je karijeru započeo u vreme velikog kriminala.

– U najgore vreme devedesetih, kad sam došao u Beograd i kad nisam imao dinara, imao sam osmeh i govorio da mi je dobro. Pevao sam među opasnim momcima koji su me gotivili i nikad nisam imao probleme, danas postoji obezbeđenje, a ja to nisam imao. Nisam gradio karijeru pomoću skandala, iako su mi nudili. Estrada me i ne interesuje. Ja sam taj cirkus dobro upoznao – priznaje Perišić.

Foto: Privatna arhiva

Ipak, najponosniji je na svoju porodicu.

– Sin mi je nedavno diplomirao na veterini, ćerka treba da diplomirala na stomatologiji, ovaj mlađi je upisao sportsku akademiju, želim da od njih napravim ljude, da imaju svoj hleb u rukama. Malo ko zna da je moja supruga tekstopisac, pisala je nekoliko pesama za mene, divni su to tekstovi, ona je, inače, završila književnost i piše knjige. Kad sretnem danas dobrog čoveka, iznenadim se, budem srećan kao da sam našao rudnik zlata jer, nažalost, živimo u takvom vremenu – priča on sa ponosom za pomenuti medij.

– U moje vreme nije bilo Saše Popovića, koji vam organizuje takmičenje, pa da dobijete sve na tacni bez ijednog dinara. Danas, čim je zvezda “Granda”, odmah je popularan i peva i nastupa. Ranije je samo pravi kvalitet mogao da se izbori za mesto na estradi – tvrdi pevač.

Na kraju je ispričao i zanimljivost vezanu za hit “Moje najmilije”.

– Pesma koja je moja lična karta “Moje najmilije” pre mene je bila kod kolega Dejana Matića i Jellene, ali se nisu pronašli, a ja sam je uzeo na ulici. Autor pesme Marinko Novčić me je sreo baš na ulici u Novom Sadu i tu na uglu mi počeo pevati i tako smo se dogovorili. Matić je javno kasnije pričao da mu je ta pesma promakla – zaključuje folker za Republiku.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Republika

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar