“Ton je NAREĐIVAČKI”: Veštak otkrio ISTINU o snimku na kom je Matej – pomenuo i PUCANJ

Dragović navodi da je sto metara udaljenosti od kamere do Periša i da je to velika razdaljina, ali nije nemoguće da se vokal zabeleži

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Misterija povodom nestanka Mateja Periša (27) juče je dobila još jedno poglavlje. Naime, na Instagram nalogu “Nestali Matej Periš” objavljen je snimak sa nadzorne kamere kod restorana “Savanova” na kome se navodno čuje da nepoznata ženska osoba izgovara: “Ajde sad, ustani”.

Pojedinci su u komentarima ove objave tvrdili i da čuju pucanj. U želji da saznamo da li je uopšte moguće da zvuk na snimku bude autentičan, kontaktirali smo sa sudskim veštakom za audio i video materijal, Nikolom Dragovićem.

“TON JE NAREĐIVAČKI”

− Na prvo viđenje i slušanje mogu zaključiti da se zaista čuje ženski vokal čiji je ton nekako naređivački, pa pretpostavljam da ta osoba tera mladića da se pomeri, ali ne čujem nikakav pucanj – navodi veštak Dragović.

Takođe, veštak za audio i video materijal navodi da je sto metara udaljenosti od kamere do Periša i da je to velika razdaljina, ali nije nemoguće da se vokal zabeleži.

Foto: Printscreen

− Verovanja sam da nije nemoguće da se sa te razdaljine od kamere restorana do te terase iznad reke čuje bilo čiji glas. Ne mogu da tvrdim ni da se čuje jer mnogo faktora utiče na to, vlažnost vazduha, vetar, buka… Zavisi i kako je usmeren mikrofon. Snimak je dosta slab, ima dosta linearnog šuma. Svakako, ovaj glas se jedva čuje – zaključuje Nikola Dragović.

REŠEN PROBLEM SA DVA RAČUNA

Proteklih dana pojavila se informacija da je poslednja osoba sa kojom je nestali mladić komunicirao u noći između 30. i 31. decembra sestra njegovog prijatelja Maja S. Prema informacijama koje su juče stigle iz Hrvatske, ona je i dalje u Beogradu.

Piše: Aleksa Momčilović

BONUS VIDEO

OVU I DRUGE AKTUELNE PRIČE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 18. JANUAR

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

  1. Registrovala sam na jednom snimku, da je mladić koji je tračao u crnoj majci sa kratkm rukavima i crnim patikama sa belim djonom, pored njega devojka u beloj bundici, da su prošli kroz otvorenu perionicu automobila, a tu je bio i jedan radnik u žutom prsluku.

    Odgovori
  2. Да је Матеј ушао у Саву својом вољом,у то уопште не верујем.

    Odgovori

Ostavite komentar