Elizabeta oduzela sinu SVE titule: Kraljevska porodica ODBACILA princa Endrua zbog zlostavljanja

Više ga neće oslovljavati sa "Vaše kraljevsko visočanstvo"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Britanski mediji javili su juče da je princ Endru od Jorka ostao bez kraljevske titule i vojnih činova, a sada javljaju nove detalje o tome šta se dešavalo iza zatvorenih vrata Vindzorskog zamka.

Sin kraljice Elizabete II i vojvoda od Jorka, princ Endru, optužen je nedavno za sek*ualno zlostavljanje, a nakon mnogo spekulacija o tome kako će reagovati Kruna, odluka je donesena – kraljica mu oduzima sve što mu je rođenjem garantovano.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Bakingemska palata saopštila je da je uz saglasnost britanske kraljice Elizabete II, vojvoda od Jorka vratio je sve svoje vojne činove i kraljevske titule.

– Vojvoda od Jorka ubuduće neće obavljati svoje javne dužnosti i u sudskom procesu će se braniti kao privatni građanin – stoji u saopštenju Palate i dodaje se da će njegove dužnosti biti raspoređene ostalim članovima britanske kraljevske porodice.

Kako je otkrio izvor blizak porodici, princ Endru neće više koristiti titulu “Njegovo kraljevsko visočanstvo” na bilo kom javnom događaju, a ova odluka doneta je samo nekoliko časova nakon što je kraljici Elizabeti upućeno pismo koje je potpisalo više od 150 vojnih veterana. Oni su zamolili kraljicu da oduzme počasne vojne uloge princu nakon optužbi za sek*ualno zlostavljanje jer su “uznemireni i besni”.

Kako su tamošnji mediji javili po objavljivanju kraljičine odluke o Endruu, Elizabeta II je lično saopštila sinu da više neće biti “Njegovo kraljevsko visočanstvo” i da će se braniti pred sudom “kao sav običan svet”, a on je pre toga viđen kako ulazi u Vindzor “kamenog izraza lica”. Ovom sastanku prisustvovali su i Elizabetini naslednici, prvi i drugi u redu za tron, princ Čarls i princ Vilijam, koji su zahtevali od kraljice da protera sina iz zemlje.

Komentatorka prilika u kraljevskoj porodici Anđela Levin rekla je za Sky News da su prinčevi ljuti na brata i strica.

– Oni su već bili ljuti, a činjenica da je da on nikako ne može da pobedi u ovom slučaju, svakako ne kog javnog mnjenja, koje je za kraljevsku porodicu veoma bitno u ovom trenutku – istakla je Anđela.

Sav ovaj nered s njim i ono što će princ Hari objaviti u svojim memoarima, sve će se desiti u isto vreme, a nema sumnje da će to napasti kraljevsku porodicu.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar