U vreme prethodnih praznika ste sigurno uneli gomilu nezdravih masti, ugljenih hidrata i toksina u organizam.
Nema svrhe da se kajete i da trošite vreme žaleći što ste se ugojili.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Da se ne lažem, retko ko može da odoli svim prazničnim poslasticama.
Sada, kada su vreme praznika i slavska sezona pri kraju, možda bi bilo dobro da unesete u telo malo zdravijih materija, kako biste svoju figuru i opšte stanje doveli u balans.
Ova čorba će vam u tom postupku biti odličan saveznik.
Sastojci:
– velike cvekle, 3 komada
– maslinovo ulje, 1 kašika
– jedna šargarepa
– jedan crveni luk
– čen belog luka
– sveža mirođija, 2 kašike
– svež ren, 1 kašika
– so, 1 kašika
– biber, prstohvat
– balzamiko sirće, 1 kašika
Priprema:
Skuvajte cveklu, a potom je ogulite i iseckajte na kockice. U međuvremenu, u šerpi zagrejte ulje i dodajte iseckanu šargarepu, crveni luk i beli luk. Dinstajte oko 10 minuta uz konstantno mešanje, a po potrebi možete dodati i malo vode.
Potom ubacite naseckanu cveklu, mirođiju, ren, so, biber, vodu i sirće i kuvajte oko 15 minuta.
Na kraju, štapnim mikserom ispasirajte čorbu, ili prespite smesu u blender.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)