“Zbog ovoga Đokoviću treba skinuti GLAVU”: Vedrana Rudan bez dlake na jeziku OBJASNILA hajku na Novaka

Rudan kaže da je srpskom teniseru najveća mana i krivica to što je svoj

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Hrvatska književnica Vedrana Rudan oglasila se o svojoj kolumni pod nazivom “Mreže, mreže” gde je pisala o drami koju je proživljavao srpski teniser Novak Đoković.

U tekstu se osvrnula na pisanje Jadranke Kosor o Novaku Đokoviću za koga kaže da mu je najveća mana i krivica to što je svoj.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Jadranka Kosor, naša bivša premijerka, nečasna je osoba. Živi u stanu otetom od dvojice srpskih dečaka koji su nakon smrti roditelja iseljeni iz centra Zagreba samo zato što su Srbi. Jedan od dečaka je počinio samoubistvo, ali to gospođu nikad nije uznemirilo jer je sve bilo „po zakonu“. Odjednom ju je uznemirio Đoković koji je, prema njenom tumačenju, provalio u Australiju iako je znao da oni ne puštaju nikoga tko nije dva puta vakcinisan. Nije jedina koja trenutno u Hrvatskoj baca drvlje i kamenje na Đokovića „antivaksera“. Zaboravljaju svi ti komentatori da je Đoković dobio vizu. Zafrkavanje Đokovića je čisti politički čin. Australijski premijer pokušava pred izbore na „slučaju Đoković“ dobiti nekoliko političkih poena. Zanimljivo je da su Nadalu progledali kroz prste. Crnac Džejms “Džesi” Ovens, slavni američki atletičar, bio je zvezda Olimpijskih igara u Berlinu 1936. Osvojio je četiri medalje. Hitler nije bio oduševljen njegovim trijumfom. Priča o Đokoviću je priča o Hitleru i posle Hitlera. Sramotno, ali toliko tipično za vrli, novi, svet. „Zakon je jednak za sve.“ Zakon nikad nije bio jednak za sve i neće biti. Đoković je sve učinio „po zakonu“. Pitam se ono što se malo ko pita, koliko je bilo „po zakonu“ zabraniti ruskoj teniserki Dataliji Vihjancevoj ulazak u Australiju iako je vakcinisana, ali, sirotica, Sputnjikom koji Australijanci ne priznaju. Danas biti vakcinisan znači biti vakcinisan „fajzerom“. O toj diskriminaciji ne pišu ostrašćeni kolumnisti. Njima je i to „po zakonu“ – kaže Vedrana Rudan.

– Koliko god veliki broj svetskih medija naglašava kako je Đoković bahat i kako je trebalo da poštuje pravila, mislim da on moćnicima smeta iz sasvim drugih razloga. Đoković pruža otpor i postavlja pitanja. Danas se više nego ikad ceni poslušnost. Svi građani sveta imaju demokratsko pravo i dužnost da ne misle svojom glavom. Zato Đokoviću treba skinuti glavu. Verujem u njega. Ne bi se našao u ovoj situaciji da je bahati glupan – zaključuje Rudan.

BONUS VIDEO:



Izvor: Blic

Komentari (79)

  1. Sve što piše,tačno. Novak nije neko ko bi tek tako posao na AO. Ima grešaka u ponašanju ali je veliki covjek. A zapadnjaci su uvijek bili uzurpatori. I ratovi i otimanja zemlje i ubistva,sve je ok kad rade velike sile. To je jedina istina

    Odgovori

Ostavite komentar