OZBILJNO SA ĐUKOM

ANA BRNABIĆ: Izbacila sam američkog činovnika iz kabineta kad je rekao da je Kosovo nezavisno! (VIDEO)

Gošća Vladimira Đukanovića bila je predsednica Vlade Srbije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Filip Plavčić

Novu epizodu velikog serijala intervjua “Ozbiljno sa Đukom”, u produkciji “Objektiv TV”, možete gledati na našem Jutjub kanalu i na portalu Objektiv!

Gošća autora i voditelja emisije Vladimira Đukanovića bila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Ona je, između ostalog, u emisiji rekla da je svojevremeno rekla jednom američkom činovniku da izađe iz njenog kabineta nakon što je on na sastanku izjavio da je Kosovo nezavisno.

– To ne može. To je nepoštovanje prema mojoj zemlji. Izvinio se i nastavili smo sastanak tako što više nije govorio da je Kosovo nezavisna država – objasnila je premijerka.

Ona je priznala da je srpski nacionalista i to ilustrovala sa nekoliko stavova.

– Biti srpski nacionalista nema nikakvu negativnu konotaciju. Moguće je da neko bude građanske orijentacije i da bude nacionalista. Tako su za mene Srbi u Bosni i Hercegovini Srbi kao i mi, samo žive sa one strane Drine, a u Srebrenici se nije desio genocid – poručila je Ana Brnabić.

Premijerka je govorila i o ekološkim pokretima i njihovim protestima.

– Ja razumem da su oni protiv svega, ali ne mogu da razlučim za šta su. Evo, neka nam kažu kako će izgledati ta ekonomija? Kako će izgledati svakodnevni život građana? Hoćete samo zelene izvore energije? Onda recite ljudima da to znači da će struja biti pet puta skuplja – rekla je Ana Brnabić.

Stavljena tačka na iskopavanje litijuma

Ana Brnabić se osvrnula i na projekat iskopavanja litijuma u dolini Jadra.

– Stavljena je tačka na taj projekat i on se neće nastavljati, ništa se neće raditi bez eksplicitnog pristanka meštana – jasna je premijerka.

Premijerka je ponovila da i dalje smatra da se u slučaju problema sa radom TENT-a, kada je ispalo svih šest blokova te termoelektrane, radi o sabotaži.

Na Đukanovićevo pitanje zašto nakon toga nije predložila Skupštini Srbije smenu ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović, Ana Brnabić je odgovorila da je sada najvažnije da uspostavimo i zadržimo stabilnost energetskog sistema.

Premijerka je govorila i o srpskom ekonomskom čudu od kad je Aleksandar Vučić došao na vlast, iznevši niz podataka iz kojih se vidi da Srbija nikad nije bila ekonomski jača, o predstojećem referendumu o ustavnim promenama, o izborima u aprilu…

Foto: Filip Plavčić

Celu emisiju pogledajte u videu na početku teksta.

“Ozbiljno sa Đukom” je serijal ekskluzivnih intervjua koji vodi Vladimir Đukanović Đuka, advokat i član Predsedništva Srpske napredne stranke, i koji se emituje jednom nedeljno na našem Jutjub kanalu i na portalu Objektiv.rs.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Tako treba da se postavlja premijer. Kosovo je deo Srbije i u Srebrenici se nije desio genocid. To je stav većine u Srbiji i tačka.

    Odgovori

Ostavite komentar