STAV

Gledali smo “Aidu”: Postoje TRI RAZLOGA zašto RTS nikad ne sme da emituje tu antisrpsku propagandu

Prikazivanje filma na Javnom servisu Srbije bilo bi priznanje da su Srbi genocidan narod i trijumf bošnjačkih nacionalista, njihovih zapadnih mentora i Marinikinih i Đilasovih medija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Film “Quo vadis, Aida?”, bošnjačke rediteljke Jasmile Žbanić, o događajima u Srebrenici jula 1995. godine, podigao je ovih dana veliku buru u regionu, koja je kulminirala zahtevom da to ostvarenje bude prikazano na RTS-u.

Zbog toga je ekipa novinara i urednika Objektiva odlučila da odgleda film, a zajednički zaključak je da on nikad i ni pod kojim uslovima ne sme da bude prikazan na Javnom servisu Srbije, uprkos grozničavoj kampanji medija pod kontrolom Marinike Tepić i Dragana Đilasa, koji se iz petnih žila upinju da se to desi.

Naime, iako je reč o scenaristički, rediteljski, glumački i scenografski dobro urađenom filmu, to zanatsko umeće iskorišćeno je da služi osnovnoj svrsi ovog ostvarenja, a to je da “Quo vadis, Aida?” bude udarna pesnica stravične i vrlo dobro osmišljene antisrpske propagande, čiji cilj je da Srbi budu označeni kao genocidan narod.

Foto: Printscreen

To dokazuju najmanje tri aspekta filma:

1. Radnja filma se dešava potpuno van konteksta realnih dešavanja iz tog vremena. Naime, zločin u Srebrenici prikazan je kao ničim izazvan, jer se potpuno ignorišu jezivi zločini nad Srbima u Podrinju koji su prethodili. Te zločine počinili su bošnjački fanatici pod komandom Nasera Orića, od kojih su se mnogi posle toga sakrili upravo u Srebrenici, u koju su, između ostalih, ušli mnogi srpski vojnici čije porodice su masakrirane. Svakako da za bilo koji zločin nema opravdanja, ali nema ga ni za ignorisanje činjenica koje značajno menja i usmerava percepciju gledalaca.

2. Apsolutno svi bošnjački likovi u filmu prikazani su kao nevini, smerni, vredni i nekad veseli ljudi, dok su apsolutno svi srpski likovi prikazani kao psihopate žedne nevine krvi, lišeni bilo kakve ljudskosti. Neverovatan podatak, imajući u vidu da čak i u filmovima o nacističkim zločinima uvek imate bar jednog dobrog Nemca koji se, ako ništa drugo, kaje zbog zločina. Srbima u filmu Jasmile Žbanić nije ostavljena čak ni ta opcija.

3. Vrlo smišljeno i konstantno u filmu se sve vreme za zločince gotovo isključivo koristi izraz “Srbi”. Dakle, ne “zločinci”, “ludaci”, “manijaci”, “koljači”, “ubice”… nego – “Srbi”. Ovaj podtekst nesumnjivo ukazuje na želju da ceo srpski narod bude označen kao zločinački i genocidan.

Foto: Printscreen

Prikazivanje filma na RTS-u bio bi trijumf bošnjačkih nacionalista, njihovih stranih mentora i medija pod kontrolom Marinike Tepić i Dragana Đilasa u njihovoj zajedničkoj nameri da Srbi budu zauvek žigosani kao genocidan narod, koji zbog toga mora da snosi političke posledice, poput ukidanja Republike Srpske, za koju tvrde da je “genocidna tvorevina”.

Još gore, prikazivanje filma na Javnom servisu Srbije bilo bi i formalno priznanje u ime celog naroda da su Srbi genetski predodređeni da čine zločine nad drugim narodima, pa i one najstrašnije poput genocida. Posledice tog iznuđenog priznanja bile bi nesagledive.

Zato, “Quo vadis, Aida?” nikad ne sme da bude emitovan na RTS-u. Nikad.

Foto: Printscreen

Ekipa Objektiva

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (12)

  1. Ljudi pa hajde mi da napravimo film onako kako je stvarno bilo za vreme ratista i o stradanju srba i svemu sto je prethodilo ratu.Napravite film pa neka svet uporedi…

    Odgovori
  2. Molim vlasti da reaguju I da se film ne prikaže ni u Novom Pazaru!Da li oni tamo zaista misle da nisu deo Srbije?Zaustavite to,ne želimo da nam se otima više ni pače zemlje! A Kosovo će se opet Srbijom zvati.Treba vremena,ali neka...Dosta je bilo propagande protiv Srbije.Neka se svako drži svoje domovine..što se mene lično tiče,neka zatvore granice,dragi nam susedi,samo dosta više da gaze po Srbiji.U ratu nema nevinih,ali ne tražite isključivog krivca ni u mojoj zemlji!Dalje više ruke od nje!!!

    Odgovori
  3. Sram te bilo Jasna od Srpskog naroda.Uhvati se sa Emirom i mars iz Srbije.Taj mis je osvedoceni Naserovac - koljac Srba.Jasna , Aidice nek ti sad Naser sa Emirom napise scenario.Valjda ces se probiti do HOLIVUDA ionako nisi nikaka glumica.A ovaj bedak od Emira nek i dalje gazi narod po cestama Hrvatske i Srbije i nek prolazi nekaznjeno.U CUZU BRALE PA TAMO GLUMI IZA RESETAKA..Zasto je Hrvatsko pravosude zatajllo u osudi da ne lezi robiju za zenu koju je pogazio.SRAMOTA !!!!!!!

    Odgovori

Ostavite komentar