Svi znamo za obične krofne sa nadevima, ali retko ko je čuo za takozvane pijane krofne.
Dobile su taj naziv zato što je jedan od najbitnijih sastojaka rakija, a dodaju se još neke namirnice za koje vam nikada ne bi palo na pamet da idu u smesu za krofne.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Pogledajte recept i počnite pripremu!
Sastojci:
300 g brašna
100 g gustina
100 g šećera
2 jabuke
2 jaja
400 ml jogurta

50 ml rakije
1 limun
100 g šećera u prahu
2 kesice vanilin šećera
1 prašak za pecivo
1 narandža
Priprema:
U veći sud polupajte jaja. Neprekidno mešajte viljuškom i dodajte jogurt i šećer. Jabuke oljuštite, krupno izrendajte i dodajte u sud. Dodajte vanilin šećer i krupno narendanu koru limuna i narandže. Dodajte rakiju, brašno, gustin i prašak za pecivo. Mešajte dok se sastojci ne sjedine.
Komentari (0)