Filipu zver umalo IŠČUPALA nogu: Krenuo na pecanje, a onda mu se desila scena iz HOROR filma (VIDEO)

Ribolovac jedva preživeo blizak susret sa opasnim predatorom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen/7NEWS Australia

Pecaroš iz Australije Filip Braun (24) umalo je ostao bez noge nakon jezivog napada bik ajkule blizu obale Kvinslenda u nedelju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je lokalnoj televiziji ispričao kako je osetio kako mu se noga uvrnula i “iskočila” dok je pokušavao da pobegne. Tom prilikom mu je potkolenica potpuno rastrgnuta, a koleno iščašeno.

Odmah je pozvao prijatelja i nećaka u vapaju za pomoć pre nego što im je naredio da što pre napuste vodu.

Foto: Youtube printscreen/7NEWS Australia

„Ajkula me je držala za nogu, pa sam zgrabio svoj harpun, okrenuo se okolo i ubo je u vrh glave“, priseća se Filip i kaže da je srećan što je živ.

Ajkule bikovi, koje su poznate po agresivnosti vole da plivaju u plitkim toplim vodama i nastavile su da kruže oko lokve krvi dok se nesrećni čovek nekako iskrao na sigurno.

Braun je kasnije čvrsto vezao košulju svog nećaka oko rane na nozi dok je ostatak njegove grupe uskočio u čamac i krenuo ka kopnu.

Nakon što su stigli do obale, ranjenika su odneli do kamioneta i odvezli do najbližeg medicinskog centra.

Lekari su ubrzo ocenili da su njegove povrede bile toliko teške da je prebačen u lokalnu bolnicu gde mu je ukazana pomoć zbog iščašenog kolena i velike rane koja mu je zahvatila veći deo potkolenice.

Lekari su kasniju utvrdili da se ajkula izvrnula za 180 stepeni i da je čudo što mu je drugi deo noge još uvek netaknut.

„Da mi nije iščašila koleno, verovatno bi mi otkinula nogu“, rekao je.

Govoreći sa televiziju 7news iz svog bolničkog kreveta Braun je rekao da je imao sreće što je živ s obzirom da je ajkula sigurno bila veća od tri metra.

„Mislio sam da mi je to poslednji put da ronim. Znao sam šta će se dogoditi. To je bik ajkula bik, i on će se sigurno baciti na mene.“, rekao je pecaroš.

Smatra se da su ove ajkule jedna od najsmrtonosnijih morskih stvorenja i odgovorne su za nekoliko napada širom sveta.



Izvor: Objektiv.rs, Thesun.co.uk

Komentari (1)

Ostavite komentar