Neverovatna slika iz Užica: Nikao KRUPAN paradajz, ali se niko NE USUĐUJE da od njega pravi salatu (FOTO)

Meštani su ostali iznenađeni prizorom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: RINA, PENNY TWEEDIE / Sciencephoto / Profimedia

Na srpskim drumovima do sada se moglo svašta videti, ali prizor u jedonom užičkom naselju ipak iznenađuje. Klizište koje se pokrenulo u Ulici Svetozara Makovića sa sobom je osim kratera i opasnosti donelo, ni manje ni više već – plastenik u kom rađa paradajz. Meštani su ostali iznenađeni prizorom koji ih je zatekao, pa su bar na kratko zaboravili na višedecenijski problem koji ih muči.

– Kada se klizište stvorilo nadležni su morali sve pukotine da obezbede i spreče da ne dođe do većeg incidenta u naselju. Tada su ga prekrili folijom koja i danas stoji. Međutim, kasnije smo primetili da je unutra nikao paradajz čije seme je verovatno tu dospelo nekako kroz kanalizacione cevi. Folijom je postignut efekat staklne bašte i tako se pospešio njegov rast -, kažu za RINU stanovnici ovog užičkog naselja.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dodaju da je paradajz bio krupan i naizgled odlične crvene boje, ipak niko od meštana nije se usudio da od njega napravi salatu, pa je i uvenuo u ovom nesvakidašnjem plasteniku.

– Da smo ga videli na pijaci, bez razmišljanja bi ga izabrali izgledao je odlično. Ovo je samo još dokaz kako priroda uvek pronađe svoj put, pa makar bio i kroz kanalizaciju -, kažu Užičani.

Pokretanje klizišta prouzrkovalo je pucanje vodovodne cevi velikog prečnika, na taj način oštećene su kanalizacione cevi kroz koje sada fekalije dospevaju na površinu zemlje.

– Često se ovde oseća nesnosan smrad iz kanalizacije. U nekoliko objekata kroz pukotine otpad je punio garaže i druge prostorije, dok nismo nekako preusmerili u glavnu cev i tako privremeno sanirali problem, ali ne trajno -, dodaju meštani.

Užičani poručuju da je ovo dugogodišnji problem, koji ne sme da se prepusti slučaju. Ulicom Svetozara Markovića dnevno gravitira preko 3000 građana i dece, a onemogućena je i za saobraćaj.

– Postoje praktična rešenja kako bi se dugoročno saniorao problem. Postoje gotovi betonski profili od kojih bi se napravio most kako bi se klizište premostilo i time ulica stavila u funkciju -, složni su meštani.

BONUS VIDEO:



Izvor: RINA

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar