Vučić na otvaranju puta kod Niša: “Ovaj projekat je ogroman pomak u odnosima Srbije i EU” (FOTO)

Predsednik je trenutno u Nišu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

Predsednik Aleksandar Vučić prisustvovao je ceremoniji obeležavanja početka radova na izgradnji auto – puta E-80 Niš – Pločnik

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ovo je prva deonica puta čija gradnja počinje sutra duga je 5,5 kilometara, a ukupna dužina auto-puta od Niša do Pločnika je 37,4 kilometra.

Ceremoniji prisustvuju i ministar građevinarstva Tomislav Momirović, kao i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić.

Predsednik se zahvalio Evropskoj unuji na “poklonu”, ističući da je to važan deo koji su dali za izgradnju ovog puta.

– Ovo je spas za Prokuplje i prokupačku opštinu, značiće mnogo za Kuršumliju i Blace. Ovo je najduža deonica – rekao je predsednik, i dodao da je o ovome prvi put pričao sa Angelom Merkel 2013. godine.

Obraćanje Aleksandra Vučića

– Dragi prijatelji malo su ovi brojevi bili pobrkani u prevodu iako ih je Žiofre precizno rekao. Dakle prvih 32,7 kilometara koštaju 226 miliona evra, od toga smo dobili 40 miliona evra na poklon. Beskrajno sam zahvalan ljudima u EU na tome, kao što sam zahvalan i na najpovoljnijim uslovima finansiranja projekta. To znači da će ceo ovaj auto put koštati oko 650 miliona evra. Ogroman novac koji ulažemo u toplički okrug i nišavski okrug će imati veliki značaj za život ljudi.

Vučić je napomenuo i da Toplica nema gas te da bi trebalo napraviti magistralni gasovod, pa plastični deo do kuća jer to znači bolji život i dolazak investitora.

– Za samo nekoliko godina od Niša do Merdara, a od Niša do Prokuplja stizaće se za 45 odnosno 15 minuta lagane voženje najmodernijim auto putem koji će zameniti magistralne puteve.

– Mi smo na pravom putu da svoj trag u vremenu ostavimo na najlepši način. Srbija svoj deo mora da nastavi. I ono što jeste hiljadu milja u budućnost je mreža auto puteva koju gradimo.

– Graditi znači sarađivati sa zemljom. Srbija svoj deo mora da obavi i ne sme da stane. Srbija mora da ubrzava svoj put i korak napred! Ovaj projekat predstavlja i veliki pomak u odnosima EU i Srbije.

– Danas sam ovde i da razgovaramo o gasu – rekao je Vučić i dodao da investitori neće da dolaze ukoliko imaju problem sa gasom. Za sedam dana dolazim na tri dana u Niš, najavio je predsednik.

– I EU i vrednostima mira saradnje i slobodnog protoka roba, ljudi i usluga. Mi ćemo morati da gradimo mnogo bolje odnose sa Albancima i moramo da gradimo infrastrukturu za to. Ne zaboravite da je ovo put spasa za naš narod iz Gračanice koji će u najbržem mogućem roku moći da dođe do centralne Srbije.

Nakon obraćanja svečana ceremonija je završena, a zatim se uključivanjem mašina označio početak radova.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Александар Вучић (@avucic)

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar