Uzimao novac tokom epidemije za nepostojeće radnike da bi sebi kupio skupocen auto: Kazna ga je rasturila

Verovao je da niko neće posumnjati u prevaru

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Da je znao kako će proći kada policija i tužilaštvo budu otkrili njegove mahinacije, Amerikanac Li Prajs Treći verovatno ne bi ulazio u te vode.

Prajs je tokom 2020. godine prevario državu i uzeo je za svoje potrebe 1,6 miliona dolara, na osnovu potrebe nepostojećeg preduzeća da pomogne nepostojećim radnicima tokom epidemije koronavirusa.

Brižljivo skovan plan Prajsa uključivao je slanje molbi na raznorazne adrese, konkretnije kukanja u njima svima i svakome na tešku situaciju i to što je morao da pošalje na prinudni odmor više od 40 zaposlenih u Teksasu.

Zahvaljujući dvojici prijatelja nabavio je lažne papire, pečate i sve ostale administrativne dokaze da mu firma postoji, baš kao i zaposleni, a sve to učinio je da bi kupio jedan od novijih modela automobila marke Lambordžini.

Li Prajs Treći, Foto: ksat.com printscreen

Prajs ipak, nije mogao da kontroliše ono osnovno u celoj priči, a to je njegovu narav. Kako je kupio automobil, tako je okačio nekoliko slika na kojima pozira kraj njega, što je naravno, policija na kraju i otkrila na osnovu jedne dojave.

Brzo je utvrđeno da je sve što je Prajs radio bilo samo za potrebe lične koristi i on je pritvoren, a ovih dana i osuđen na čak devet godina zatvora.

Prajs Treći rasplakao se u sudnici kada je čuo da će devet godina biti iza rešetaka, ali slaba vajda od toga.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar