Smršao 15 kilograma, ostavio devojku, odrekao se stana i sve to zbog ULOGE: Najmlađi dobitnik OSKARA

Adrijen Brodi proslavio se ulogom u filmu "Pijanista"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Adrijen Brodi ušao je u istoriju 2003. kada je za ulogu u drami “Pijanista” osvojio Oskara i tako sa svojih 29 godina postao najmlađa osoba kojoj je to pošlo za rukom.

U filmu Romana Polanskog glumac je igrao Vladislava Špilmana, jevrejskog pijanistu koji je čudom preživeo uništenje varšavskog geta u 2. svetskom ratu. Brodijevo preuzimanje zlatne statue jedno je od onih koje će ostati upamćeni. Presrećni Adrien iznenadio je koleginicu Hale Beri, koja mu je uručivala nagradu, i poljubio je, a ona se prepustila tome.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako bi se spremio za ulogu čoveka koji je izgubio sve u filmu “Pijanista”, Adrein Brodi se izolovao od svih ljudi u svom životu, odrekao se svog stana i automobila, raskinuo sa devojkom, izgladnjivao sebe i smršao čak 15 kilograma, a uz sve to naučio je da svira Šopena na klaviru.
Sa 29 godina, postao je najmlađi dobitnik Oskara ikada, za glavnu mušku ulogu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adrien Brody (@adrienbrody)

Zanimljivo je da je Brodi, koji je 14. aprila proslavio 48. rođendan, kako bi se što bolje pripremio za ulogu u “Pijanisti”, prodao svoj stan i automobil i odselio se u Poljsku. Tamo je naučio da svora klavir i smršao čak 14 kilograma.

Nakon uloge u toj istorijskoj drami i osvajanja Oskara pao je u depresiju, a jedna od stvari koja mu je pomogla u tim trenucima bilo je slikarstvo.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, najzena.rs

Komentari (1)

  1. Fanomenalan glumac. Momentalno ga gledam na Amazonu u seriji CHapelwaite. Nisam ljubitelj tog tipa filma ali glumac zasluzuje sve pohvala.

    Odgovori

Ostavite komentar