Putevima droge do ozloglašenog narko-bosa! Misteriozni Tito vodi NAJVEĆI KARTEL, službe na nogama (FOTO)

Prema podacima procurelim iz sedišta Evropske unije, sve je spremno za veliku policijsku akciju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Privatna arhiva, EPA

Dani nedodirljivih kriminalaca iz Evrope koji su sklonište pronašli u Dubaiju su odbrojani.

U institucije Evropske unije stigao je plan Evropola o tajnoj akciji čija će realizacija početi krajem ovog meseca. Prema procurelim dokumentima, postoje nagoveštaji da su moćni narko-bosovi locirani upravo u ovoj državi. Među onima koji se najviše spominju je uticajni Irac Danijel Kinan, čija je kriminalna organizacija duboko umešana u kontrolu tržišta šverca kokaina na teritoriji Evrope, ali i pripadnici „balkanskog klana”, koji čine i kriminalci sa Balkana.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

KO JE TITO

Ovakvi navodi nagoveštavaju da bi uskoro lisice mogle da budu stavljene i na ruke misterioznog Tita, za koga se veruje da je na čelu moćne kriminalne organizacije koja godinama stoji iza šverca kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Iako u zvaničnim dokumentima policija brojnih zemalja ne postoji direktno saznanje ko je Tito, pa se zbog toga i godinama spekulisalo da je to neko od odbeglih mafijaša iz Srbije, poput Željka Maksimovića Make ili Dejana Stojanovića Keke, sve ukazuje da se iza tog nadimka krije Edin Gačanin.

Reč je o državljaninu Bosne i Hercegovine koji je odrastao u Holandiji, gde je i počeo da gradi ime u svetu kriminala. Postoje brojni i konkretni podaci da je Gačanin čovek koji ima direktne veze s narko-kartelima u Južnoj Americi.

– Veruje se da je organizacija na čijem se čelu nalazi Gačanin, poznata i kao „Tito i Dino kartel”, sastavljena od Gačaninovih najbližih prijatelja i rođaka. Oni su specijalisti za prebacivanje kokaina iz Perua u Holandiju, a posao su vodili iz Dubaija. Odlično su povezani sa svim kriminalnim grupama sa Balkanu – navodi se u zvaničnim izveštajima vezanim za trgovinu kokainom u Evropi za 2020. godinu. Ova kriminalna grupa nedavno je zadobila jak udarac – u velikoj policijskoj akciji u Španiji pohapšeni su članovi „balkanskog kartela”, a ranije je otkrivena i čitava šema po kojoj je Gačaninov kartel radio.

– On je organizovao nabavku kokaina u Peruu od četiri različite grupe koje posluju odvojeno. Za svaku grupu postoji različita osoba poreklom iz nekadašnje Jugoslavije i ona je zadužena za pripremu krijumčarenja – navodi se u izveštaju napravljenom na osnovu informacija istražitelja američke DEA i policije Holandije.

DA LI JE JOŠ U DUBAIJU

Svi detalji specijalne akcije nalaze se u dokumentu naslovljenom kao „Operativni akcioni plan 2022. o visokorizičnim kriminalnim mrežama”, a u njima je Dubai označen kao „ključna lokacija za najvažnije organizatore povezane s trgovinom kokainom u EU i pranjem novca”.

Određene informacije govore da je Gačanin već napustio Dubai, gde su ga čuvali i nekadašnji pripadnici policije BiH. Trenutno nema informacija gde bi mogao da bude, ali postoje čak i spekulacije da je na teritoriji BiH, u kojoj je poslednji put, prema zvaničnim podacima, bio 2016. godine. Ipak, kada bude krenula velika akcija, prema informacijama iz Evropola, na meti će se naći i imovina odbeglih kriminalaca, pa se veruje da će se praćenjem tragova novca stići i od misterioznog Tita.

Foto: Privatna arhiva

Piše: EKIPA OBJEKTIVA

OVU I MNOGE DRUGE AKTUELNOSTI PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 25. NOVEMBAR

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar