“Slomljena su mi krila, KUKU MENI!” Brat blizanac Miljana koji je poginuo kod Leštana otvorio dušu (FOTO)

Pored Miloša Sakovića, eksplozija je oduzela život i Miljanu Jojiću (38) iz Kaluđerice

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Privatna arhiva

Očajni članovi familije poginulih radnika u „EdePro” kod Leštana za Objektiv su otvorili dušu o svojim najmilijima, za koje spremaju sahranu, o čemu je Objektiv već pisao.

U velikoj eksploziji u fabrici raketnih goriva „EdePro” u naselju Leštane, pored Miloša Sakovića iz Kaluđerice, život je izgubio i Miljan Jojić (38), šef sektora za raketno gorivo. Njegov brat blizanac Jovan Jojić ne može da dođe k sebi zbog užasne tragedije koja je zadesila njega i njegovu porodicu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Slomljena su mi krila. Kuku meni, doveka bez leka! Kako ću se oporaviti? Mog Miljana, mog delije, više nema! – kroz plač ponavlja Jovan dok razgovara sa nama.

Nastradali Jojić je bio rođak vlasnika fabrike u kojoj je radio petnaest godina.

Foto: Privatna arhiva

– Mi smo rodom iz Crne Gore. Miljan je 15. februara 2005. godine došao u Beograd i zaposlio se. Bio je vredan, radan i pošten čovek. Najbolji brat, drug, prijatelj, suprug i otac. Miljan je iza sebe ostavio suprugu i dvoje dece.

– Mali moji bratanci. Vukašin ima tri godine, a Sara samo godinu dana. Tuga do neba. Ostadoše sami. Moram da im budem podrška. Otac nam je umro, sami smo, moramo da pomažemo jedni drugima. Ne znam kako ću izdržati, hoću li imati snage? Bili smo bliski. Ono što je osećao on, osećao sam i ja. Moj Miljan, moj brat…

Foto: Privatna arhiva

U Urgentnom centru u Beogradu trenutno se nalazi šesnaest radnika ove fabrike, od čega su četiri osobe u teškom stanju i lekari se bore za njihove živote. Četiri osobe puštene su na kućno lečenje, a četiri su prebačene na Vojnomedicinsku akademiju.

Kako saznaje Objektiv, uglavnom su svi zadobili opekotine jako visokog stepena i prati se njihovo stanje jer se u ovako jakim eksplozijama ne zna kako vitalni organi mogu da reaguju i situacija se može promeniti.

Piše: SANJA RADOVANOVIĆ

OSTATAK OVE I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 25. NOVEMBAR

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar