Sigurno ste se nekada pitali koja je tajna profesionalnih kuvara, pa hrana koju pripremite kod kuće ne bude ista kao kada je jedete u restoranu.
Nije samo u pitanju tajni začin, kvalitet namirnica i slično. Tajnog začina ponekad i nema.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Način na koji pripremate hranu je ono što pravi razliku. Profesionalni kuvari nikada ne prave ove greške i zbog toga je hrana koju spremaju tako izvrsna.

1. Sečenje tupim nožem
Oštri noževi su obavezni prilikom pripreme jela. Tupim noževima ćete se, uprkos uverenju, mnogo lakše povrediti.
Takođe, kada sečete tupim nožem, bespotrebno kvarite teksturu hrane, koja se prilikom takvog sečenja drobi, mrvi ili gnječi.
2. Stari začini i sušeno bilje
Sveže začinsko bilje daje hrani nezaboravnu aromu, i mnogo je bolje nego staro i osušeno.
Koristite sveže listove ruzmarina ili bosiljka kada god ste u mogućnosti.
Ne zaboravite na dva glavna začina – so i biber.
Koristite ga kada god možete.

3. Ne ostavljate meso da odstoji
Mnogo ljudi počne da priprema meso, svega nekoliko minuta nakon što ga izvadi iz zamrzivača, što je velika greška.
Meso može izgledati odmrznuto, ali je unutra sigurno sirovo.
Najbolje je da ostavite meso da odstoji preko noći

4. Ne pratite recept
Preskakanje koraka u toku pripreme je greša jednaka izostavljanju nekog sastojka.
Kada u receptu piše da se rerna zagreje ili meša lagano, to i uradite.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)