“Nikad ne bih bila sa nekim poput Milojka iz Požege”: BRUTALNA ispovest Beograđanke zapalila internet

Ona je ispričala kako ima jasne kriterijume prilikom izbora partnera

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Bernd Friedel / Panthermedia / Profimedia

Još od tinejdžerskih dana znamo da žene sazrevaju brže nego muškarci, pa zato i ne čudi što se većina njih odlučuje da započne vezu sa starijim muškarcem za koga veruje da je zreliji od njenih vršnjaka.

To je odlučila i jedna devojka koja je 2019. godine podelila svoju ispovest, i evo kakav je savet dala.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Veza sa starijim muškarcem, bar iz mog iskustva, ima svojih prednosti, ali i mana. Ono čemu se svi pre okrenemo jesu dobre stvari, a njih u vezi sa starijim muškarcem ima dosta – ja bar tako mislim, jer sam do sada bila u vezi sa dvojicom koja su starija od mene.

Prethodni dečko bio je stariji od mene 10 godina, a sadašnji 17 godina. Iskreno, nikad ne bih mogla biti s nekim ko ima 50 godina više od mene, kao što je to slučaj s Milijanom i njenim Milojkom iz Požege. To mi je nekako previše, prosto me ne privlači neko toliko star, ovo mi je “gornja granica gornje granice”, jer muškarac u suštini ne može da prati tempo žene koja je u najboljim godinama.

Iako živim u Beogradu, koji je veliki grad i gde me sredina ne bi mnogo osuđivala, ne bih se upuštala s nekim baš toliko starijim…

Foto: Shutterstock

Ovo je ono što ja zaključujem o vezi sa starijim muškarcima na osnovu svog skromnog iskustva:

1. Većina njih je dosta toga prošla u životu, a neretko iza sebe imaju nekoliko ozbiljnih veza, možda čak i brak i decu. To su osobe koje znaju koji su im ciljevi, znaju kako da ih ostvare i u tome ih niko ne može sprečiti. Neki idu do te mere u ostvarivanju zacrtanog da su spremni da žrtvuju i vas i vašu vezu.

2. Imaju uspešne karijere i cenjeni su u poslu kojim se bave. Uložili su sebe i sada ubiraju plodove svog rada jer je većina njih na nekoj od vodećih menadžerskih pozicija i što se tiče novca sada su opušteniji jer su sebi i svojoj porodici obezbedili siguran i veliki mesečni dohodak.

3. Kroz njihov život je prošlo mnogo žena. Svakakvih. Pitajte ga za neki tip žene i sigurno će vam reći da je bio sa jednom takvom. Upravo zbog toga što dobro poznaju žene, znaju da ne postoji ona savršena i to neće tražiti u vama. Biće zadovoljni vama ukoliko se vaše ličnosti slažu, a to da li imate koje kilo više ili celulit neće biti nikakav problem. Naravno, ne predlažem vam da se zapustite i ne marite za to kako izgledate, samo nemojte da se opterećujete.

4. Sa njima je gotovo nemoguće posvađati se. Za svaku problematičnu situaciju imaju rešenje i sa njima nije teško komunicirati jer su uvek pre za mirno rešenje negoli za dramu i teranje inata. Tako čuvaju i svoje, ali i vaše živce od bespotrebnog kidanja i trošenja energije na svađu.

5. Upravo zbog toga što su zreli, oni znaju ko su i ne dozvoljavaju da ih bilo ko menja. Ne dozvoljavaju da ih neko vređa i omalovažava, kao ni da se igra sa njima. Oni su otvoreni i iskreni do kraja jer ne žele da trpe ništa ni zbog koga, a u svemu tome misle i na vas.

6. Znaju koliko je život prolazan i da treba živeti sada i ovde, uživati u svakom trenutku. Zbog toga se ne plaše da donesu teške odluke i da kada više nisu srećni spakuju stvari i emocije i odlaze u potrazi za srećom. Možda vam to deluje sebično, ali kada malo bolje pogledate svako od nas kroji svoju sudbinu i treba da prati sreću. Ako osetite nezadovoljstvo i niste više srećni što se budite pored neke osobe, najbolje što možete da uradite za sebe, ali i za tu osobu jeste da prekinete vezu. Verujte mi!

7. Dvocifrena razlika u godinama ne nailazi uvek na razumevanje okoline. Veze sa starijim muškarcima često trpe veliki pritisak jer njega smatraju ženskarošem koji “juri piletinu”, a žene koje su sa takvim muškarcima nazivaju sponzorušama iako im je novac u vezi na psolednjem mestu.

8. Veza sa starijim muškarcem ima i svojih mana. Razlika u godinama i nezrelost sa jedne strane može da bude razlog da se veza raspadne. Teška srca moram da priznam da ma koliko bile zrele – žene su žene!

9. U jednom momentu vaš stariji muškarac počinje da sumnja u sebe i da bude ljubomoran na vašu mladost. Vi ste boljeg zdravlja, puni života, uvek spremni za akciju, a on je često taj koji bi najradije ostao kući uz čašu dobrog pića i odmarao pored vas.

10. Ljubomora na druge mlađe muškarce takođe može da vam zadaje glavobolje. Pored starijeg muškarca koji sumnja u svoj izgled i osvajačke mogućnosti kod vas, ljubomorni ispadi znaju da vas ubodu u srce. Ovde nije toliko reči o tome da on vama ne veruje i da sumnja da ga varate, već njegova lična nesigurnost zbog ne tako sjajnog izgleda isplivava na površinu.

11. Ukoliko vaš stariji dečko iza sebe ima brak i decu, pomirite se sa time da nikada nećete biti prioritet. Uvek će ispred vaših biti potrebe dece, pa tako što pre prihvatite tu mračnu stranu vaše veze i potrudite se da to ne shvatate previše lično. Ako se trudi da vam nadoknadi vreme koje nije mogao da vam posveti i svestan je toga koliko imate razumevanje za njega, dajte mu koji poen više.

12. Pripremite se za sve čudne i radoznale poglede okoline od kojih nećete moći da pobegnete. Ma koliko se vi voleli, ljudi će vas uvek posmatrati čudno i pitaće se zašto ste vas dvoje zajedno kada je razlika u godinama toliko velika. Vas će često saletati sa pitanjima zašto gubite vreme i dajete svoje najbolje godine nekome ko je toliko stariji od vas, dok će njemu prebacivati da pati od krize srednjih godina.

Naravno da navijamo za ljubav i za to da svi budu srećni. Ne možemo da ne zaključimo da je ljubav između žene koja je dosta mlađa od svog partnera mač sa dve oštrice. Ako je vaša ljubav jaka, borite se za nju.

BONUS VIDEO



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar