Zapad bi da ruši Vučića: Spremaju OVOG ČOVEKA za predsednika Srbije – odustali od Đilasa i Jeremića

Već godinama je viđen kao najozbiljniji kandidat srpske opozicije jer uživa veliku podršku onog dela zapadnih sila koje ne žele Vučića više da vide na mestu predsednika Srbije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Henri Szwarc / Polaris / Profimedia

Diplomatska predstavništva zapadnih zemalja u Beogradu spremala su teren za uklanjanje Aleksandra Vučića sa funkcije predsednika Srbije kako bi na njegovo mesto doveli svog favorita, sudiju Apelacionog suda Miodraga Mišu Majića. Odlično upućeni izvori Objektiva govore o tome da je Majić već godinama viđen kao najozbiljniji kandidat srpske opozicije jer uživa veliku podršku onog dela zapadnih sila koje ne žele Vučića više da vide na mestu predsednika Srbije.

– Sudija Miodrag Majić odavno istupa otvoreno protiv vlasti i predsednika Vučića i već je dugo rado viđen gost u stranim ambasadama. Kao dežurni kritičar svega što u Srbiji predstavlja uspeh ove vlasti, Majić je vremenom postao miljenik diplomatskih predstavnika Zapada koji se prosto utrkuju da im sudija bude dekor na njihovim proslavama i koktelima. Te zemlje koje traže svaki mogući povod da uzvrate Majiću na naklonost koju im pokazuje forsiraju ga kao najozbiljnijeg kandidata za budućeg lidera Srbije, namećući tako svoju volju. Budući da su zvanični opozicioni lideri poput Dragana Đilasa, Vuka Jeremića ili Boška Obradovića dovoljno iskompromitovani i neusaglašeni sa svojim stavovima, Miša Majić im se čini kao rešenje koje bi kao najbolje moglo da se progura glasačima na predstojećim izborima – tvrde izvori Objektiva za sudiju koji se na Tviteru predstavlja kao “doktor prava, pisac, otac, povremeni muzičar, fotograf i avanturista”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

LEŽERAN KAO MIŠA

U diplomatskim krugovima zapadnih sila u Srbiji, kako saznajemo, posebno se poštuje to što se Majić na njihovim zabavama ponaša potpuno ležerno, što je pokazao na neformalnim druženjima, gde je navodno umeo dobro da se opusti.

– Valjda da se predstavi što prirodnijim, Majić je u nekoliko navrata viđen kako na koktelima u nekoj od ambasada zasvira gitaru i zapeva za odabrano društvo, što se obično u tim krugovima prihvata s posebnim oduševljenjem. On je jedan od tih za koje se priča da se slikaju za mreže nasmejani na travnjacima ambasada. Između ostalog, zapadni mentalitet i na osnovu ovakvih stvari procenjuje da li bi neko možda mogao da bude na čelu Srbije, što Majić vrlo dobro zna i onda im se nameće – otkriva naš izvor, koji je u nekoliko navrata prisustvovao Majićevim „svirkama”.

Foto: Medija centar

PARALELNA STRUKTURA SA STRANOM LOGISTIKOM

Na ovakvo političko koketiranje dela srpske opozicije sa zapadnim diplomatama ukazao je i advokat i član Predsedništva SNS Vladimir Đukanović, koji je u jutarnjem programu na TV Prva govorio o hapšenju bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović i slučaju „Jovanjica”, kao i o prisluškivanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

– To je bila ozbiljna paralelna državna struktura, koja je imala stranu logistiku. To je bila paralelna vojska, koja je mogla da ubije koga god hoće, kada god hoće i da izvrši državni prevrat. Oni su to pripremali, imali su saradnike u vladajućoj strukturi u saradnji sa opozicionim liderima. To je bila opasna simbioza. Do prvih saznanja sam došao 2016. godine. Još mesec-dva da je ovo potrajalo, prilično sam siguran da bi se tragično završilo po nekoga, najverovatnije po brata predsednika Vučića. Siguran sam da bi išli na fizičku likvidaciju. Išli bi na to da emotivno slome Vučića, a onda bi oni preuzeli državu uz stranu logistiku – naveo je Đukanović, pa izveo zaključak:

– Sve se to činilo u cilju preuzimanja vlasti i cela priča se odnosi na one koji ne izbijaju iz stranih ambasada i sviraju gitare po njihovim travnjacima.

KRAJNJA MERA

Inače, Majić već dugo i sam ne skriva ambicije ulaska u političke vode, pa je tako u martu ove godine u intervjuu za portal Nova diplomatski izbegao direktan odgovor, ali otkrio da o tome ozbiljno razmišlja.

– Više puta sam rekao da nameravam da se i dalje bavim sudijskim poslom i da ću se truditi da u oblasti koju najbolje poznajem doprinesem uređivanju stanja. Nažalost, u ovdašnjoj politici stručnost i uverenja odavno su ustupila mesto veštini manipulacije, opsenarenju i marketinškom snalaženju. Da bih ušao u politiku, morao bih prethodno da se uverim da su sve ostale mogućnosti za popravku stanja u društvu u kojem sam stvorio porodicu i u kojem zajedno sa njom nameravam da živim potrošene. To bi, dakle, u mom slučaju bila krajnja mera – rekao je tada sudija Majić.

Piše: Ekipa Objektiva

OVU I DRUGE AKTUELNE PRIČE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 20. OKTOBAR

FOto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (33)

  1. Где то има да се судије баве политиком. Па њега треба одмах сменити са места судије. Брате, бави се струком ако си судија или упразни то место некоме ко ће да се бави правом и судијском функцијом. ЖИВЕО НАШ ПРЕДСЕДНИК АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ! ЖИВЕЛА РЕПУБЛИКА СРБИЈА И ЖИВЕЛА РЕПУБЛИКА СРПСКА!

    Odgovori

Ostavite komentar