Nije ni čudo što se Albanci zahvaljuju Jeremiću! Zajedno s njima lobira protiv Srbije: Evo DOKAZA! (FOTO)

Jeremić je praktično tražio američku intervenciju u Srbiji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Novinarka “National journal-a” Kristina Mejza objavila je na svom Tviter nalogu delove teksta u kome podržava lažnu državu Kosovo i napade na Srbiju, a citirala je i deo razgovora sa bivšim ministrom spoljnih poslova Vukom Jeremićem, navodeći da je on u septembru posetio američki Kongres kako bi lobirao da Amerikanci “ozbiljno shvate rast autoritarizma u Srbiji”. Jeremić je tako praktično tražio američku intervenciju u Srbiji, što je jasan dokaz da je, zajedno sa Albancima, deo kampanje lobiranja protiv Srbije!

Novinarka je napisala i da su 1999. godine u Srbiji ubijena trojica državljana SAD, kao i da američke diplomate vrše pritisak na predsednika Aleksandra Vučića da pokrene istragu u vezi sa ovim ubistvima, sramno ga optužujući da nije “ispunio obećanje”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Podsetimo, žestoka kampanja albanskih lobista protiv Srbije je u punom jeku, pa je tako sedmoro članova američkog Kongresa, ujedno i Albanskog kokusa, nedavno zatražilo od predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džozefa Bajdena i državnog sekretara Entonija Blinkena da, kako su naveli, “udvostruče usredsređenost Amerike na rešavanje tenzija” između lažne države Kosovo i Srbije.

Oni su u skandaloznom pismu optužili Srbiju za eskalaciju tenzija na Kosovu i Metohiji, iako su privremene prištinske institucije poslale specijalne jedinice naoružane do zuba na goloruk srpski narod, pri čemu je u neredima na severu KiM Srbin Srećko Sofronijević upucan sa leđa.

– U poslednjih nedelju dana došlo je do uznemirujuće situacije, koja je bila rezultat vojne mobilizacije na granici, što je ugrozilo krhku stabilnost u regionu Balkana. Imajući u vidu neproporcionalnu jačinu oružanih snaga Srbije, pozivamo vas da ponovo obavežete Sjedinjene Države kako bi obezbedile da naš saveznik Kosovo dobije pravičan tretman i priznanje kao nezavisna država – navodi se pismu.

 

 

Nekoliko dana kasnije grupa albanskih, bošnjačkih i crnogorskih aktivista takođe je poslala otvoreno pismo u kojem se Srbija napada na najsramniji način i u kojem se traži da se izvrše stravični pritisci na našu zemlju. Jasno je da su potpisnici pisma zapravo iskusni lobisti koji rade sa velikim novcem.

Kada se u obzir uzmu ovi dokazi Jeremićevog angažovanja protiv Srbije, a u korist tzv. Kosova, ne treba da čudi što su se Albanci na naslovnoj strani lista “Ekspres” zahvalili Jeremiću uz naslov “Hvala, Vuče” zbog pitanja koje je postavio Međunarodnom sudu pravde i time doprineo stvaranju lažne države.

Foto:Printscreen

Podsetimo, 2010. godine je Međunarodni sud pravde doneo Savetodavno mišljenje o Deklaraciji o nezavisnosti Kosova. Tadašnja vlast u Srbiji je, preko Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, Međunarodnom sudu pravde uputila pitanje: “Da li je akt nezavisnosti Kosova po međunarodnom pravu?“, umesto: “Da li je secesija dela teritorije po međunarodnom pravu?“.

Posledica pogrešno postavljenog pitanja je katastrofalna, jer je ovaj potez suštinski razorio poziciju Beograda i našu borbu za Kosovo i Metohiju. Najveća odgovornost je svakako na Jeremiću, koji je tada bio ministar spoljnih poslova. Albanci su ga slavili kao heroja, što dokazuje naslovna strana lista “Ekspres” iz jula 2010. godine, na kojoj su uz fotografiju Vuka Jeremića, na srpskom jeziku, napisali: “Hvala, Vuče”.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

  1. Vuk kao unik muslimana(nemam ništa protiv muslimana), nema interesa, da lepo priča o Srbiji, zahvaljujući kojoj je i bio u poziciji da nešto kaže van svoje zemlje.

    Odgovori
  2. Vuk,kukavica i Srpska sramota, da li govori kao Hamdija ili Hakija Pozderac, jer, to mu je porodicno stablo, ali, sreca je da ih ima samo nekoliko( biserko, Kandic,M. Cobanu- tepic,,Canak), sve " slavna imena! Moreeee, ovu bandu treba hapsiti!!!

    Odgovori

Ostavite komentar