Prvi snimci iz Kosovske Mitrovice: Ovako je ROSU napala Srbe, slična akcija se odvija i u Zvečanu (VIDEO)

Sirena neprekidno zavijaju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

U Severnoj Mitrovici trenutno je u toku akcija policije lažne države Kosovo, koja koristi šok bombe i suzavac, a nekoliko stotina građana je blokiralo više ulica i čuju se sirene za uzbunu.

Prema nezvaničnim saznanjima slična racija se trenutno odvija i u Zvečanu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prema nezvaničnim saznanjima, premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti je poslao ROSU da sprovedu akciju otimanja lekova od Srba.

Policija je na više mesta u gradu, okupljeni su građani, zavija sirena neprekidno od nešto pre 9 časova, čuju se detonacije od tzv. šok bombi.

Na internetu je osvanuo i snimak, na kojem se vidi kako je u centru Kosovske Mitrovice okupio veliki broj građana, a saobraćaj u tom delu grada je zaustavljen.

Čuju se i sirene, a kako prenosi Kosovo onlajn, situacija je eskalirala kada su policajci počeli da bacaju šok bombe i suzavac. Na snimku se može videti i da intervenišu i vatrogasci.

Prema poslednjim saznanjima, još jedan automobil je zapaljen na raskrsnici između Srednje tehničke škole “Mihailo Petrović Alas” i Bošnjačke mahale. Vatrogasne jedinice su izašle na lice mesta. I dalje se čuju sirene za uzbunu. Okupljen je veliki broj građana.

U međuvremenu, oklopna vozila specijalne jedinice Kosovske policije, koja su bila pozicionirana duž ulice ka Bošnjačkoj mahali, su se povukla.

Prethodno su četiri oklopna vozila specijalne Kosovske policijske jedinice ušle  u severni deo Mitrovice. Okupljeni građani su bacali kamenice, a policija je uzvraćala šok- bombama. Tokom obračuna je pričinjena materijalna šteta na više civilnih automobila parkiranih u blizini.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar