OZBILJNO SA ĐUKOM

EKSKLUZIVNI VIDEO! “Otkrio sam kuću strave u Ritopeku, a Stefanović mi je rekao da ne ulazim u nju”!

Gost Vladimira Đukanovića je Ilija Milačić, bivši šef Uprave kriminalističke policije (UKP) Beograd

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs

Novu epizodu velikog serijala intervjua “Ozbiljno sa Đukom”, u produkciji “Objektiv TV”, možete gledati na našem Jutjub kanalu i na portalu Objektiv!

Gost autora i voditelja emisije Vladimira Đukanovića je Ilija Milačić, bivši šef Uprave kriminalističke policije (UKP) Beograd.

Milačić otkriva kako je početkom avgusta 2020, istražujući otmicu Gorana Veličkovića Goksija, pronašao kuću strave u Ritopeku. On je tada od nadređenih i tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića zatražio podršku i oružanu formaciju da „upadne“ u kuću, ali je Stefanović to sprečio!

– Stefanović mi na to bukvalno kaže: „Milačiću, ja nemam snage za to. Ja nemam ni vremena, ni snage, ni živaca, ja sam umoran čovek. Ja za 15-20 dana, mesec, idem odavde, a vi to malo sačekajte, pa to sve pripremite i dajte novom ministru“ – rekao je Milačić.

Na Đukanovićevu konstataciju da to znači da je ministar Stefanović praktično zaustavio istragu, Milačić je odgovorio: „Ja vam kažem bukvalno od reči do reči šta mi je čovek rekao“.

Đukanović je potom upitao koliko je ljudi nakon toga ubijeno u kući u Ritopeku, a Milačić je odgovorio: „Mnogo, znamo za pet. Optužnica je potvrdila pet, a kidnapovano je 17“.

Na Đukanovićevo pitanje da li je neko drugi mogao da mu da saglasnost za upad u kuću, Milačić je odgovorio: „Pa kako će preko ministra“?

– Ovo što ste rekli je jezivo – opet je konstatovao Đukanović.

– Pa tako je bilo – odgovorio je Milačić.

– Ovo je zaista šokantno. Ispada da je tadašnji ministar zaustavio upad u tu kuću, iako je imao sve crno na belo – rekao je Đukanović.

– Ja vam kažem šta mi je čovek rekao – bio je izričit Milačić.

Foto: Stefan Kojić/Objektiv.rs

Milačić je rekao da su tom sastanku prisustvovali i Dejan Kovačević, načelnik UKP, i Srećko Lazić, zamenik načelnika UKP. Na Đukanovićevo pitanje da li očekuje da njih dvojica posvedoče istinitost njegove izjave, Milačić je odgovorio: „Ako imaju gram časti i savesti, posvedočiće“.

– Ispada da je ministar Stefanović odbranio Belivukovu bandu – konstatovao je Đukanović.

– Ispada. Znate šta, mi da smo upali u tu kuću i da ništa nismo našli, makar bismo malo prodrmali nešto. Jedan život da smo spasli, dovoljno je. A siguran sam, iz ove perspektive, da smo tada upali, našli bismo tu mašinu (za mlevenje mesa, prim. aut.), oružje i biološke tragove – uzvratio je Milačić.

Celu emisiju pogledajte u videu na početku teksta.

“Ozbiljno sa Đukom” je serijal ekskluzivnih intervjua koji vodi Vladimir Đukanović Đuka, advokat i član Predsedništva Srpske napredne stranke, i koji se emituje jednom nedeljno na našem Jutjub kanalu i na portalu Objektiv.rs.

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar