OBJEKTIV ANKETA

“Vučić će život dati, a KOSOVO NE!”: Građani o Kurtijevom priznanju da mu smeta predsednik Srbije (VIDEO)

"Predsednik Vučić, sve što čini čini u korist srpskog naroda"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/ PREDSEDNISTVO SRBIJE/ DIMITRIJE GOLL/ nr, Objektiv.rs

Premijer privremenih prištinskih institucija i miljenik Dragana Đilasa i Vuka Jeremića, Aljbin Kurti konačno je priznao ko mu smeta u stvaranju “Velike Albanije”, a to je upravo predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

Pitali smo građane kako komentarišu njegovu izjavu da je predsednik Vučić jedina prepreka nezavisnom Kosovu i velikoalbanskim interesima, te kako objašnjavaju činjenicu da Dragan Đilas, Marinika Tepić i Vuk Jeremić „neguju“ i podržavaju istu retoriku po pitanju statusa Kosova, kao i premijer privremenih prištinskih institucija, a svi anketirani su imali gotovo istovetan stav.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Sigurno je prepreka, ali ne vidim razloga što se oni bune. Oni treba da prihvate da je to srpska teritorija. Kod ovih pacifista, bivših, žutih je moglo da prođe sve. Nije se znalo ni ko pije, ni ko plaća u to vreme. Sada se barem zna neki rad – odgovorio je naš ispitanik, a sa njim se složio i još jedan sugrađanin:

– To je zato što se pojavio lider, kao Vučić, koji ne da Srbiju i tu nema nikakvog razgovora, ni pogovora. Predsednik Vučić, sve što čini, čini u korist srpskog naroda, stekao je dosta pozicija u Evropi, i po svetu, i dosta zemalja je povuklo priznanje Kosova. Neke evropske zemlje koje su mnogo jake nisu priznale Kosovo.

Još jedan ispitanik se složio sa njim.

– Kurtiju smeta Vučić, smeta i Hrvatskoj, i Bosni i Hercegovini. A smeta im zato što zapošljava mlad narod, što otvara bolnice, što pravi fabrike, puteve. Neće dati Vučić Kosovo, dok je srpskoga naroda, život će dati, ali Kosovo ne.

– To je problem Aljbina Kurtija. Kosovo je srpsko oduvek bilo i biće. Vučić mu je prepreka, zato što bolje radi od njega – jasno je odgovorio još jedan Beograđanin.

Kako su lider Stranke slobode i pravde, Dragan Đilas i lider Narodne stranke, Vuk Jeremić svojevremeno na javnom servisu hvalili Kurtija, tvrdeći da je veliki intelektualac i patriota, a Đilas je čak jednom rekao i da ga voli, a istih shvatanja je i Marinika Tepić, pitali smo građane kako komentarišu to što ovaj “trojac” podržava istu retoriku po pitanju statusa Kosova, kao i Kurti.

– Oni nemaju program, nemaju ništa koliko vidim. Sve im se svodi na to da napadaju predsednika i druge ljude, ako nije po njihovoj volji. Oni nisu političari – istakao je naš ispitanik.

– Oni su pročitana knjiga, ništa novo. To su ljudi koji su na margini bezobrazluka, neadekvatnog ponašanja, siledžijskog ponašanja, o lopovluku i da ne pričam. Nemaju nikakvu regulu, nikakvo rešenje, niti bilo šta što može da bude na dobrobit i korist srpskog naroda – istakao je stariji gospodin.

– To su neprijatelji srpskog naroda – jasno je i besno odgovorio naš ispitanik.

Šta su još građani rekli, možete pogledati u anketi na početku teksta.

Podsetimo, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti je u gostovanju na HRT istakao:

– Mi još imamo problem sa Srbijom, nije problem Kosovo, taj problem je država Srbija pogotovo njen predsednik, zato su Jarinje i Brnjak u krizi danas – zbog predsednika Aleksandra Vučića – priznao je on, očigledno svestan ugleda koji predsednik Srbije ima u međunarodnoj zajednici, te svestan da neće moći da ostvari svoje namere.

MEGAEKSKLUZIVA! Šokantan intervju: Otkrivamo ko je pokušao da smesti aferu “Jovanjica” Andreju Vučiću!

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar