Vreme na klackalici! Ovo je DETALJNA PROGNOZA za predstojeći period: Očekuje nas nagla promena

U Srbiji danas svežije vreme, mestimično s kišom i pljuskovima s grmljavinom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Za samo jednu noć od sunčanog i vrelog dana, te tople, ali kišne, večeri osvanuo je potpuno oblačan dan pa se stiče utisak kako da jutros nije ni svanulo.

Meteorolozi najavljuju svežije vreme, mestimično s kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. Najniža temperatura danas biće od 12 do 17, najviša od 19 do 24 stepeni.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pogledajte prognozu za oktobar ali i ostatak godine:

Štaviše, nagla promena vremena smeta i većini hroničnih bolesnika, a poseban oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Moguće su meteoropatske reakcije poput bolova u mišićima i glavobolja.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će u sredu i četvrtak biti umereno do potpuno oblačno i sveže. U košavskom području će duvati umeren i jak, a na jugu Banata i olujni jugoistočni vetar, koji će u četvrtak oslabiti. Međutim već u petak suvo uz delimično razvedravanje. Za vikend pretežno sunčano sa hladnim jutrima i dnevnom temperaturom oko prosečnih vrednosti za prvu dekadu oktobra (od 20 do 23 stepena). U ponedeljak malo toplije uz postepeno naoblačenje i pojačanje jugoistočnog vetra u košavskom području. U utorak pretežno oblačno, mestimično s kišom.

Klimatolog Vladimir Đurđević iz Instituta za meteorologiju izjavio je da će u Beogradu pasti dva do tri milimetra kiše, ali da se u centralnoj Srbiji i na jugu zemlje očekuje više padavina, a na zapadu Srbije i olujno vreme.

Objasnio je i da promena vremena obično dolazi sa zapada i da ukoliko su visoki oblaci, kao da ih je neko izvukao četkicom za slikanje, a iza njih se nalazi deblji sloj oblačnosti, obično znak da stiže kiša.

Đurđević je naveo da narednih dana neće biti toplo kao juče ili danas.

– Temperature će od sutra biti oko 20 stepeni, koji stepen ispod ili iznad. Kako bude odmicala nedelja, uvećavaće se šanse da vreme bude vedrije, pošto će naredna dva dana biti prilično oblačno – rekao je Đurđević.

Od petka možemo očekivati, dodao je, i više temperature, ali od početka sledeće nedelje biće nestabilnije.

– I dalje smo na klackalici. Ne vidi se ni pravo zahlađenje jesenje, ali se ne vidi ni da će u narednih pet-šest dana biti ovako toplo, kao zadnjih pet-šest dana. I dalje su u opciji temperature koje su blizu 30 stepeni – kazao je Đurđević.

Najveće su šanse, kako je naveo, da će naredne tri nedelje temperatura biti iznad proseka za ovo doba godine.

BONUS VIDEO:



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar