Večeras jaki PLJUSKOVI! Približio nam se hladni front, ovi delovi Srbije na udaru

Još jedan tropski dan je za nama,

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: Unsplash/Todd Diemer, Pixabay/Free-Photos

Oslabljeni hladni front usloviće da u ponedeljak na severu i zapadu Srbije bude i za 10 stepeni niža temperatura u odnosu na današnji dan.

Još jedan tropski dan je za nama, prouzrokovan fenskim efektom jugozapadnog vetra, koji je podigao temperaturu u zemlji na 40 stepeni, a najtopliji srpski gradovi danas su Valjevo, Beograd i Zaječar.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako navodi meteorolog Weather2Umbrella Đorđe Đurić, osim u Bačkoj i na severu Banata, gde je pala kiša, pred kraj dana ili tokom večeri pljuskova sa grmljavinom mogući su i u drugim predelima Vojvodine, ali i zapada Srbije.

Foto: Printscreen/Facebook

– Oko 14 časova, sever i zapad Bačke zahvatio je oblačni sistem sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz osveženje. Ovaj sistem pristigao je iz Hrvatske i to kao znatno oslabljen. Oslabljeni hladni front usloviće da u ponedeljak na severu i zapadu Srbije bude i za 10 stepeni niža temperatura u odnosu na današnji dan i maksimalna temperatura biće od 28 do 30 stepeni, u Beogradu do 29, uz pojačan severozapadni vetar, koji će dodatno rashladiti vazduh – navodi meteorolog.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar