Otkrio da je GEJ, odao se drogi i alkoholu, a onda se suočio sa GUBITKOM: Tragična sudbina čuvenog pevača

Iako je imao karijeru na kojoj bi mu svako pozavideo, velike životne tragedije koje su ga zadesile umnogome su promenile njegov stav prema životu, ali i sled događaja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
foto: Profimedia

Džordž Majkl je rođen u grčko-kiparskoj porodici 1963. godine. Odvek je gajio ljubav prema muzici, a probio se na muzičku scenu kao deo pop dueta Wham! iz 1980-ih i postao jedna od najuspešnijih i najomiljenijih pop zvezda svoje ere.

Grupu Wham! osnovali su on i drugom Endrju Ridgli posle sastanka u školi. Imali su dva albuma na vrhu muzičkih lista, a najveći hitovi su bili Last Christmas, Club Tropicana i Wake Me Up Before You Go Go.

Solo karijeru započeo je 1984. godine pesmom Careless Whisper, koja je postala planetarni hit i jedna od onih koja mu je obeležila karijeru. Neki od njegovih najpoznatijih obožavalaca bili su i princeza Dajana i princ Čarls, sa kojima se kasnije i sprijateljio.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Podršku svojih roditelja nikada nije imao. Otac ga je ubeđivao da ne zna da peva, a majka je godine provela govoreći da on nije homoseksualac. Iako je bio siguran u ljubav prema suprotnom polu, sa tim nije smeo da se suoči zbog majčinog pritiska. Dugo je živeo u ubeđenju da voli oba pola.

Tragedije su počele da se nižu

Posle uspeha 1980-ih i ranih 1990-ih, Majklov život obeležili su tragični i kontroverzni događaji. Zbog seksualnog čina u javnom toaletu u Los Anđelesu, uhapšen je 1997. godine posle čega je javno priznao da je homoseksualac.

foto: Profimedia

Trudio se da ne razočara očekivanja roditelja, a kada je sa 26 shvatio da je ipak naklonjen muškarcima, usled nepodrške najbližih – počeo je da se drogira.

– Počeo sam ozbiljno da se drogiram pre nego što se Wham! raspao i kad sam shvatio da nisam biseksualac, već da me privlače samo muškarci. To je ubilo moju majku – rekao je Majkl u intervjuu 1999. godine.

Majkl je u kratkom vremenskom intervalu izgubio majku Lesli Angold, za koju je bio veoma vezan, ali i emotivnog partnera Anselma Felepu, koji je preminuo od AIDS-a. 1997. godine, usled tragičnih događaja, dijagnostifikovana mu je depresija.

-Borio sam se sa ogromnom depresijom posle smrti moje majke. Izgubiti i majku i partnera u roku od tri godine je zaista teško – izjavio je tada Majkl za inostrane medije.

Iako je od tada prošlo mnogo godina, pevač nije uspeo da se pomiri sa činjenicom da je izgubio najvoljenije – on je 2005. godine izjavio da nije želeo da živi jer je smatrao da je tako najbolje za njega, a jedna izjava posebno je šokirala i zabrinula sve njegove fanove.

-Kao da je mi je neko bacio kletvu! Toliko je smrti bilo oko mene, da ja nemam reči –  izjavio je Džordž Majkl svojevremeno.

Prerana smrt

Džordž Majkl imao je 53 godine kada je umro. 2016. godine ga je tadašnji momak pronašao u krevetu mrtvog. Kada je pokušao da ga oživi, video je da je modar. Pozvao je lekare, ali je bilo kasno. Pevač je preminuo od posledica srčanog udara.

Otkrivene pikanterije iz Majklovog života

Nakon smrti mogi su počeli da otkrivaju pikanterije iz njegovog života. Pirs Morgan, jedan od urednika Dejli mejla, u svojoj kolumni svojevremeno otkrio je da je da je njegov blizak prijatelj — pokojni pevač Džordž Majkl — tokom jedne privatne večere u Londonu imao neobičan ispad iskrenosti.

Pevač, koji je preminuo krajem 2016. godine, otkrio je tada svima prisutnima da je u toku samo sedam godina imao čak 500 ljubavnika.

Oglasio se i bivši dečko

Bivši dečko pokojnog Džordža Majkla, Fadi Favez, šokirao je javnost kada je napisao na svojoj Fejsbuk stranici da je pevač bio velika greška u njegovom životu.

Ovaj veliki ispad koji je Fadi napravio dogodio se nakon što je umrla starija Džordževa sestra Melani (55). Favezu je porodica zabranila da prisustvuje sahrani nakon što im je izjavio saučešće.

-Džordž Majkl je bio velika greška u mom životu. Ali svi živimo da bismo učili ili umiremo da bismo naučili – napisao je pevačev bivši ljubavnik, koji ga je i pronašao mrtvog u 53. godini života.

Inače, Majklova sestra umrla je na isti način i na isti dan, na Božić, kao i njen brat. Izvor blizak porodici kaže da ona nikako nije mogla da preboli smrt svog voljenog brata i dodaje da je Fadi posle Džordževe smrti izazivao stres i tugu kod pevačeve porodice, te da je sve to veoma uznemiravalo Melani.

BONUS VIDEO:



Izvor: stil.kurir.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar