Kakav GAZDA, takav i šegrt: Jeremićev funkcioner Danilo Ikodinović PLJUNUO na sve što je nekad govorio

Ikodinovićeva bahata vožnja, koja je mogla da ugrozi i druge na tom putu, sigurno neće proći bez sankcija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Nekadašnji vaterpolista, danas predsednik odbora za sport Narodne stranke Vuka Jeremića, Danilo Ikodinović (45), uhvaćen je u subotu, oko 18 časova, kako je na putu Kolari–Smederevo, u pravcu ka Beogradu, vozio skupoceni „porše kajen” 189,9 kilometara na čas, na mestu gde je dozvoljena maksimalna brzina 130 kilometara na sat.

Očigledno po uzoru na bahati način života koji vodi njegov politički mentor, Ikodinović je seo za volan svoje „zveri”, koja košta oko 100.000 evra i pljunuo je na sve ono što je nekada pričao tako pokajnički i ponizno.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Posle te nesreće 2008. godine, shvatio sam kolika sam budala ispao. Nemam druge reči za to… Ispao sam kreten. Platio sam, bogu hvala, samo ja za tu glupost, bio sam mesec dana u indukovanoj komi. Plakao sam danima, da sam tada mogao da zažmurim i umrem, verujem da bih to učinio. Međutim, kako je vreme prolazilo, govorio sam sebi: „Ako si bio mangup da sedneš pijan na motor i da jurcaš 200 na sat, sad budi mangup pa se iz ovoga izvuci” – pričao je svojevremeno pokajnički Ikodinović, koji je jedva uspeo da ostane živ posle saobraćajne nesreće pre 13 godina, za koju je na sudu proglašeno da je kriv.

KAKVE SU SANKCIJE

Ikodinovićeva bahata vožnja, koja je mogla da ugrozi i druge na tom putu, sigurno neće proći bez sankcija.

– Ako je u pitanju nasilnička vožnja, kazne se kreću od novčane, preko rada u javnom interesu do kazne zatvora. Praksa pokazuje da se najčešće izriču novčane sankcije, i to do 150.000 dinara, uz oduzimanje bodova. Može mu biti i oduzeta dozvola. Ako ne plati kaznu, sud ga može poslati u zatvor, a može da mu se izrekne i mera rada u javnom interesu, poput angažovanja u javnim komunalnim preduzećima – tumači za Objektiv advokat Dragomir Mrdalj.

VEĆ BEŽAO SA MESTA SAOBRAĆAJKE

O tome da vuk dlaku menja, ali ne i ćud, govori i podatak da se ime i prezime Danila Ikodinovića nekoliko puta našlo u medijima, i to zbog saobraćajnih nezgoda. U septembru 2016. godine javio se policiji koja je za njim tragala kada je pobegao posle saobraćajne nesreće na Vračaru u Hadži Milentijevoj ulici, kada je vozilom udario u drugi automobil, a onda i otišao pre uviđaja.

Piše: EKIPA OBJEKTIVA

OVU I MNOGE DRUGE AKTUELNOSTI PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA 7. JUN

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar